Men man kan ju även safta ochsylta. Man kan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten syltaoch saft här i listen till vänster
Eftersom det är gott om tomater just nu, och man kanske inte hinner äta upp alltihop just nu, passar det ju galet bra att sylta in och ta fram lite senare
Ingredienser Portioner. 1 sats 1 1/2 kg squash 5 paprikor i olika färger 2 1/2 l vatten 1 1/2 dl salt 3 dl ättiksprit (12%) 3 dl vatten 6 dl strösocker 1 1/2 tsk gurkmeja 1 msk senapsfrön ev Atamon (se Tips) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll det över grönsakerna och låt det stå över natten. Skala, kärna ur och skär 1 1/2 kg squash i bitar. Kärna ur och skär 5 paprikor (t ex 2 röda, 2 gröna och 1 gul) i mindre bitar. Koka en lag av 3 dl ättiksprit (12%), 3 dl vatten, 6 dl strösocker, 1 1/2 tsk gurkmeja och 1 msk senapsfrön i 15 minuter. Häll av vattnet från grönsakerna, lägg dem i lagen och låt koka under lock 10-15 minuter
Tårtan bestod utav mjuka chokladbottnar, pepparkaksfrosting, krossade pepparkakor, syltade clementiner, chokladganache och mer pepparkakor som dekoration
Syltade tomater. Hetta upp en stekpanna och bryn en fin yta på filén runt om i smör. Syltad tomat. Vispa äggulor och schalottenlöksvinäger luftigt över vattenbad
Och rulltårtan är så lättgjord att ni faktiskt hinner baka den till jul. Jag hade turen att hitta jättefina kanderade apelsinskal och citronskal utan en massa tillsatser på
syltade. Då jag under hösten har arbetat med norrländska råvaror så som röding, ren och hjortron blev ett ett av årets nya inslag en norrländskinspirerad carpaccio på ren
Sila bort lagen från de ny syltade skalen och apelsinfilerna, dekorera tårtan med dem. Ambrosiakakan har hamnat lite i ropet men de som har sett kakorna som finns i butiken och som är bakade för flera veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.