Rulla falafelsmeten till små bollar och stek dem gyllenbruna. Häll av vattnet från kikärtorna och mixa dem med stavmixer eller mixer, blir det för torrt kan du tillsätta lite olivolja
Igår kom syskonen förbi på middag och jag bjöd på falafelmed glutenfritt tunnbröd, picklad rödlök, en god sallad och en yoghurtdressing, blev riktigt bra
Till detta vill man ju helst ha en nystekt rödspätta, men det smakar fantastiskt gott även med stekta fiskpinnar och hemlagat mos och gröna ärtor, kalas
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Hemmagjorda falafel i libabröd med grönsaker och dipsåser, mums. Ingredienser falafel. Det ska givetvis vara mycket persilja och koriander i dem, jag kunde nog tagit lite mer till och med men det gör man som man vill
Dom var väl godkända av C till och med, som egentligen inte vill äta vegetariskt. Vegetarisk mat är ofta ganska fettsnål (inte den med mycket ost och grädde förstås) så ibland kan det vara svårt att komma upp i tillräcklig kalorimängd för en middag/lunch
Det här receptet ger ett mjukt, segt tunnbröd som är väldigt gott att äta med smör och ost. Men man kan trösta sig med att det går ganska bra att baka i vanlig ugn också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.