God mat

God mat

  • 15 Recept
Levergryta

Levergryta

Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
Balsamicosås

Balsamicosås

En rik och fyllig sås med god smak av balsamvinäger och vin. Balsamicosås1 1/2 msk strösocker 3 msk lagrat (gott) balsamvinäger 1/2 flaska rött vin (går även med matlagningsvin om man har en budget att hålla) 3 msk kalvfond 1 msk majsena majsstärkelse (går att använda maisenaredning också) 2 msk kallt smör ev lite salt Smält sockret i en liten kastrull och låt det bli ljusbrunt
Pressgurka

Pressgurka

Hej på er. Måndag och ny vecka, härligt. En fullspäckad sådan som vanligt här. Hoppas att din helg varit riktigt bra
Linsfyllda paprikor

Linsfyllda paprikor

Koka tomatkrosset med lök, rosmarin, vitlök och pepparfrukt. Servera med matyoghurt blandad med persilja
Vegetarisk Janssons frestelse

Vegetarisk Janssons frestelse

Krämig och god blir den och jag har valt att ha i både vanlig lök, purjolök samt soltorkade tomater (istället för ansjovis)
Bulgursallad med gröna sojabönor

Bulgursallad med gröna sojabönor

1 dl bulgur. 11 tsk gurkmeja. 11 krm salt. 12 dl vatten. 10,5 röd paprika. 12 msk olivolja. 11,5 dl gröna sojabönor, frysta
Rödbetsbiffar med fetaost  och coleslaw

Rödbetsbiffar med fetaost och coleslaw

Hetta upp en matsked olivolja i en stor stekpanna med non­stick­beläggning på medelvärme. Grovriv rödbetorna, grovhacka basilikan, finhacka lök och vitlök och lägg allt i en stor skål tillsammans med havregryn och olivolja
Dansk Flaeskesteg

Dansk Flaeskesteg

Första problemet är att anskaffa en förnuftig stek. Det bästa är naturligtvis att gå till slaktaren och be om en bit benfri kotlettrad med svål