Kalvlevergryta är något jag längtar efter. Svårt att få tag på just kalvlever eller ungnötslever i Singapore, så självklart måste jag äta detta i Sverige
En rik och fyllig sås med god smak av balsamvinäger och vin. Balsamicosås1 1/2 msk strösocker 3 msk lagrat (gott) balsamvinäger 1/2 flaska rött vin (går även med matlagningsvin om man har en budget att hålla) 3 msk kalvfond 1 msk majsena majsstärkelse (går att använda maisenaredning också) 2 msk kallt smör ev lite salt Smält sockret i en liten kastrull och låt det bli ljusbrunt
Hetta upp en matsked olivolja i en stor stekpanna med nonstickbeläggning på medelvärme. Grovriv rödbetorna, grovhacka basilikan, finhacka lök och vitlök och lägg allt i en stor skål tillsammans med havregryn och olivolja
Jag var lite fundersam över om en sås med julmust i skulle smaka bra eller inte, men den visade sig vara fantastiskt god och passade perfekt till bönbiffarna