Tillsätt smöret, rör om och låt stå i 30 minuter. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under bakduk i 60 minuter (eller längre). Låt jäsa på plåt under bakduk i 30-40 minuter. Nagga frallorna och grädda mitt i ugnen, 225 grader, i ca 10 minuter eller tills frallorna fått fin färg. Gräddas då istället på 200 grader i ca 50 minuter
Jag sparade receptet redan förra året men hade faktiskt glömt bort den men blev påmind när jag såg att många hyllade den himmelska jordgubbstårta från Fridas bakblogg även i år
När jag och min familj var i Stockholm för ett tag sedan åt vi på restaurang och till efterrätt beställde jag cheesecake, ända sedan dess har jag varit sugen på att baka egen cheesecake
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Sätt ugnen på max-grill ett par minuter så allt får fin färg. Koka den i 3 minuter innan den får komma ner i en smörad ugnsform. Kör potatisen i ugnen i 30 minuter, vänd runt ibland. Låt de steka med potatisen de sista 5 minuterna. (Tar kanske 25 minuter)
Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30 minuter (inte mer än 30 minuter, för då blir kakan för torr). Låt tårtan vila i kylskåp ca 30 minuter innan servering