T O R S D A G och pannkaksdag. Här hemma fullkomligt älskar de denna fläskpannkaka. Ibland händer det att jag kompletterar med bananpanna bredvid, för det är ju också jätteenkelt och jättegott
Lillördag igen. Härligt med sol också efter några dagar med regn och minusgrader på nätterna. För första gången denna vecka blev lunchpromenaden åter en skön upplevelse med solbrillorna på
Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Paj är otroligt gott och enkelt att svänga ihop. Jag förbakar aldrig skalet som det står i många recept för att då får man en godare smak i degen från de övriga råvarorna
Dagarna fortsätter att rusa fram. Jag vet inte riktigt hur det går till, men på nåt sätt lyckas sambon hinna laga mat och dottern älskar verkligen sin köttfärs (därför det ena köttfärsreceptet efter det andra…)
Toast Skagen är en svensk förrätt som skapades under 1950-talet, även om Skagen i sig ligger i Danmark, men i vårt södra grannland är toast Skagen i princip helt okänd
Vi besökte ICA Maxi i Haninge och hittade något som vi har letat efter ett tag - Panko ströbröd vilket är "Japanese style bread crumb" som på svenska blir kort och gott Japanskt ströbröd
Det här är en otroligt god förrätt för 4-6 personer eller varför inte en huvudrätt för två. Vilka skaldjur man tar är valfritt, jag har lagar den här rätten med blåmusslor och scampi
En av favoriterna här hemma är grillkryddesmör. Jag lovade ju att sammanställa alla tips på grilltillbehör ni kom med för en tid sen och oj så många bra, enkla och framförallt GODA tips
I fredags åt vi grillad lax med grillade citroner, skagensås och givetvis färsk potatis. Har ni inte grillat citroner, gör det, de blir fantastiskt söta och goda