Pajdeg. 1100 g smör. 11 dl riven ost. 13 dl vetemjöl. 13 msk kallt vatten. 1Fyllning. 1500 g nötfärs. 1140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami
Ingredienser Portioner. 4 250 g kyld pajdeg (gärna fullkorn) 340 g majskorn 500 g blandfärs 390 g pastasås med vitlök 4 ägg 1/2 isbergssalladshuvud Att ha hemma 1 tsk olja 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 tsk paprikapulver 1 tsk oregano Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Bön-och Linspasta olika sort 5
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Denna pajen kom till på ett liknande sätt en gång - köttfärspaj efterfrågades, och sen hade jag lite broccoli som jag inte riktigt hade någon plan för, så det fick göra köttfärsen sällskap i pajskalet
Häromdan pratade jag med Flacken och frågade lite om pajen, och han berättade att det egentligen är en helt vanlig köttfärspaj men att hemligheten är att använda extra ost
I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Har man köttfärssås klar i frysen går den här göra på ett litet kick eftersom man då slipper ett moment
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.