Vilt

  • 14 Recept

Honungsglaserad vildsvinsstek

1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter. 2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det
Porterstek på Vildsvin med Pressgurka

Porterstek på Vildsvin med Pressgurka

I dag drog vi till IKEA efter jobbet för att se om vi kunde hitta nån snygg/bra/praktisk bokhylla. Vi börjar bli trötta på att ha flyttkartonger med böcker och CD-skivor i ena hörnet i lägenheten
Hjortstek med hasselbackspotatis

Hjortstek med hasselbackspotatis

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Ett till recept som jag gått och sparat på för att göra vid något särskilt tillfälle, och det blev nu på nyårsafton
Tjälknöl av vildsvin med potatisgratäng i små ugnsformar

Tjälknöl av vildsvin med potatisgratäng i små ugnsformar

Vi får vildsvinskött av mina föräldrar, och oftast är det redan infruset. Perfekt då att lägga in den helt frusna köttbiten i ugnen, istället för att vänta tills det har tinat upp, så är tillagningen redan igång

Rimmad ytterfilé av vildsvin

Kött av vildsvin blir lätt torrt vid tillagning. För att undvika det har vi här rimmat köttet, vilket också ger god smak, som vi sedan steker försiktigt till en kärntemperatur av 60°C
Dovhjort med jordärtskockskräm - Recept | Arla

Dovhjort med jordärtskockskräm - Recept | Arla

5 dl viltbuljong. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 800 g dovhjortsfilé eller rådjursfilé 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 10 kvistar färsk timjan Ostströssel 4 stora champinjoner 1 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 75 g Kvibille® cheddar riven Citronsyltad lök 4 röda steklökar ½ dl strösocker ¾ dl pressad citronsaft Jordärtskockskräm 700 g jordärtskockor 3 dl Arla® vispgrädde 75 g Kvibille® cheddar riven Löksky 2 rödlökar 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet 1 msk strösocker 2 msk pressad citronsaft 5 dl viltbuljong 1 tsk majsstärkelse

Helstekt ryggbiff av dovhjort

Helstekt ryggbiff av dovhjort. Ingredienser. Ryggbiff av hjort. 1 1/2 tsk svartpeppar. 1 1/2 tsk salt. Smör. Kryddsmör