1230 g kyld pajdeg. 11 msk smör 230 g kyld pajdeg 1 rulle 1 st purjolök 2 st broccolistånd 100 g bacon 2 msk olivolja 4 st ägg 2 dl mjölk standard 1 dl vispgrädde 1 msk timjan finhackad flingsalt och svartpeppar 50 g blåmögelost 50 g lagrad ost präst eller cheddar sallad till serveringSätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnssäker pajform (24 centimeter i diameter) med 1 matsked smör. 1Lägg grönsaker, bacon och ädelost i pajskalet
DAGENS RECEPT 14-09-16. OSTSPAGHETTI MED KÖTTRAGU. Spaghetti är kanske främst barnens favoriträtt. I den här varianten tror vi att den säkert även blir populär bland något äldre läckergommar
Pajdeg. Fördela västerbottensost i pajskalet. Servera gärna västerbottenpajen med en blandad sallad. 1Pajdeg100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, och ställ den i kylen i en halvtimme. Picka pajskalet med en gaffel och förgrädda det mitt i ugnen i ca 10 minuter. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar, häll det över osten och grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter
Idag har vi förberett morgon dagens middag genom att använda pajdegs rester i från frysen. Jag brukar alltid göra en större sats pajdeg när jag gör en och lägga in i frysen
Igår bakade jag och min kusin denna blåbärspaj med recept från Jennys matblogg till efterrätt. Vi hade inte så mycket tid och fick välja att göra något snabbt efter middagen och då blev det den här som både var busenkel att göra och tog inte alls lång tid att svänga ihop