8-10 bitar 300 g mandelmassa 150 g rumsvarmt smör 3 rumsvarma ägg 2 dl färska hallon smör till formen Till servering 500 g färska jordgubbar 2 dl vispgrädde 1 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Schwartzwaldstårta är en av mina favoriter, enkel men ändå så god. Dessutom är det perfekt att göra om man har hasselnötter kvar efter jul och dessutom ett gäng äggvitor
smöra en vanlig bakform med löstagbar kant och bröa med kokos. känn efter med en sticka i kakan. men jag brukar göra som så att jag jämför mitten med kanterna
1Dekoration500 g vispgrädde 300 g mörk choklad kakaoÄggvita vispas till en fast maräng med socker som tillsätts lite i taget. 3 st bottnar sätts ihop med grädde, garneras med vispad grädde, choklad och pudrad kakao
Mal mandeln och blanda den med sockret. Skär sedan omedelbart loss dem från plåten. Garnera gärna tårtan med violer, crunchy mandlar och/eller citronskal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.