Nu så här i mellandagarna är det ju ofta många besök. Vi hade kusinerna och farfar här idag, så vi behövde laga mat till 10 personer som inte krävde en alltför stor insats under dess gång – då blev den här broccolipajen helt perfekt
Blanda gräddmjölk med soja, fisksås, riven lök och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Skiva löken tunt och stek i smör och olja på hög värme i början, sänk sedan till låg värme och låt den bli mjuk och få gyllenbryn färg
Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut 3/4 av degen i en pajform, 24 cm i diameter
Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
Tyckte det var lite komiskt i samband med att jag gjorde den här pajen. Såg nämligen receptet i en av tidningarna på jobbet (hade sett det någon annanstans vid ett tidigare tillfälle och velat testa) och med ett tungt jobbpass i benen lyckades jag övertala mamma att hjälpa mig med förberedelserna
Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren