Middagstips

Middagstips

  • 8 Recept
Lättlagad festfilé

Lättlagad festfilé

450 g kycklingfilé. 2 tsk salt. 1 krm vitpeppar. 1 krm oregano. margarin. 1 st burk champinjoner. 1 st paprika. 2 dl grädde
Stekt falukorv med mustig paprikasås

Stekt falukorv med mustig paprikasås

Fräs paprikan, purjolöken och chilin ordentligt i lite rapsolja, låt den bli mjuk och få lite färg. Slå på vattnet och creme fraichen, låt det koka upp och mixa såsen ordentligt med en handmixer
Pesto- och fetaostpaj

Pesto- och fetaostpaj

Igår blev det paj här i stugan, en variant med pesto och fetaost. Jag har varit sugen på pesto jättelänge och fetaost är typ min nya drog i matväg
Varm sillgratäng

Varm sillgratäng

Låt sillfiléerna rinna av väl. Skär dem i mindre bitar. Skiva potatisen. Skala och hacka äggen grovt. Skala och hacka löken
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

Ingredienser Portioner. 4 1 1/2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 4 ägg 2 krm salt 2 krm vitpeppar smör till formen Stuvning 1 l kantareller smör till stekning 1 tsk salt 1 1/2 krm peppar 3 dl vispgrädde eller mellangrädde majsstärkelse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Snickarlåda

Snickarlåda

Smält matfettet i en eldfast form i ugnen. Tärna korv och potatis. Skala och hacka lök och rotselleri. Lägg allt i formen och rör om