Majskolvar, champinjoner, fläskfilé och så nötkött från Mats egen gård hamnade på grillen. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
6 1 kg mjölig potatis ca 50 g parmesanost 1/2 tsk salt och peppar 2 krm peppar ca 2 1/2 dl vetemjöl olivolja (helst extra virgin) ev finskuren gräslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Var väl två veckor sen senaste veckomatsedeln, har ju varit lite uppochnervända veckor. Plock och fix här hemma, hjälpa Kiron med läxan, laga mat och måla ett förhoppningsvis sista varv på en hylla så är tiden ganska slut
Önskar energi att hinna med allt inför bytardagen, och att göra lite vår här hemma. ) Och ikväll var jag med Tiril på simskolan, ingen simning för mig denna gång då jag fortfarande blir helt slut av att röra mig men jag hade med mig virkning som sysselsättning
Tänkte jag kör igång lite smått med veckans matsedel igen, snart är ju alla i familjen tillbaka till vardagens rutiner igen och det är ju i huvudsak när Mattias jobbar som vi behöver handla i förväg ändå
Denna vecka, (vår första vecka med veckomatsedeln. ) blir det en härlig värmande fisksoppa, som gör slut på eventuella rester av saffran som finns kvar efter julen och är i säsong nu med fisk och skaldjur samt rotfrukter
Receptet innehåller förslag på olika fyllningar, testa att göra flera olika eller välj en, men för att passa in i veckomatsedelns tema med en kötträtt en fisk/skadjursrätt och en vegetarisk rätt bör man välja en vegetarisk fyllning
Traditionen veckomatsedeln fortsätter och den trettioåttonde veckomatsedeln ser ut som följer. ädelostsås, tomatpaj med karamelliserad lök, champinjonsoppa och ostbiffar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.