BW kokbok

BW kokbok

  • 18 Recept
Fläskfilégryta med rosépeppar

Fläskfilégryta med rosépeppar

Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Kalvfilé med champagnesås

Kalvfilé med champagnesås

KALVFILÉ MED CHAMPAGNESÅS. Vad sägs om rosastekt kalvfilé med läcker champagnesås. En lyxig festrätt att servera vid speciellt högtidliga tillfällen
Fläskfilé baconbus till fredagsmyset?

Fläskfilé baconbus till fredagsmyset?

Igår hade vi glöggmys jag och mina kollegor hemma hos Camilla. Tack för allt Camilla. Och tack snälla Patrik för servicen i köket och drinken
Krusbärschutney

Krusbärschutney

Det är säkert fler än jag som har bär i frysen från förra sommaren. Den här årstiden brukar jag försöka använda så mycket som möjligt av frysförrådet för att kunna fylla på med nytt om 3-4 månader
Krusbärschutney

Krusbärschutney

KrusbärschutneyDen här chutneyn smakar fantastiskt till fläskkött, fågel, indisk mat mm. Krusbärschutney250 gram krusbärca 4 cm ingefära 1/2 röd chili1 vitlöksklyfta1 lagerblad0,75 dl honung1 1/2 msk vitvinsvinägerGör så här

Krusbärschutney

1. Dela krusbären. Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud långsamt i ca 30-40 min. Smaka av med lite salt och lägg chutneyn i ren glasburk
Krusbärschutney

Krusbärschutney

Supergod, het chutney som passar kanon till kyckling. För het. Minska på mängden chili. Krusbärschutney. 7 dl krusbär
Intervju med RUB-kungen Zigge

Intervju med RUB-kungen Zigge

Nästa person i intervjuserien är ingen mindre än Michael ”Zigge” Sigurdson, Sveriges Rub kung”. Först berätta lite om dig själv
Rubbad fläskytterfilé

Rubbad fläskytterfilé

Fredag, hur skönt är det inte med fredagar. Underbart och riktigt lyxigt att ha hela helgen framför sig
Karibisk karré

Karibisk karré

Jag har aldrig varit i Karibien. Men när Leva & B0 nr 27/2010 hade ett karibiskt tema på sina grillrätter, då vattnades det i munnen av att bara läsa recepten

Grillad, marinerad bisonfilé med zucchinisallad

Annorlunda grillmat. Jag fick ett erbjudande om att testa bisonkött från Jemtbison. Stickan Eriksson föder upp djuren på sin gård i Månsåsen här i Jämtland och vi pratade mat när jag köpte bisonburgare av honom på vårmarknaden på Jamtli

Asiatisk fruktig mango och chilisalsa

1. Skala och dela mangon i två delar. Ta bort kärnan och skär fruktköttet i små bitar. 2. Skär tomaterna och rödlöken i små bitar