Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Det är säkert fler än jag som har bär i frysen från förra sommaren. Den här årstiden brukar jag försöka använda så mycket som möjligt av frysförrådet för att kunna fylla på med nytt om 3-4 månader
KrusbärschutneyDen här chutneyn smakar fantastiskt till fläskkött, fågel, indisk mat mm. Krusbärschutney250 gram krusbärca 4 cm ingefära 1/2 röd chili1 vitlöksklyfta1 lagerblad0,75 dl honung1 1/2 msk vitvinsvinägerGör så här
Jag har aldrig varit i Karibien. Men när Leva & B0 nr 27/2010 hade ett karibiskt tema på sina grillrätter, då vattnades det i munnen av att bara läsa recepten
Annorlunda grillmat. Jag fick ett erbjudande om att testa bisonkött från Jemtbison. Stickan Eriksson föder upp djuren på sin gård i Månsåsen här i Jämtland och vi pratade mat när jag köpte bisonburgare av honom på vårmarknaden på Jamtli