Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar
Saffranscheesecake. Cheesecake med smak av saffran på pepparkaksbotten♥. Du behöver250 g pepparkakor100 g smält smör5 dl vispgrädde200 g philadelphiaost1 msk florsocker1 g saffranGör såhärSmula sönder pepparkakorna och blanda med smöret
Smält smöret och krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulor. Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter
När man har som jag bloggat i några år kan det vara kul att se tillbaka på tidigare inlägg. För 2 år sedan satt jag tydligen och filurade över glass, såhär lät det då
Det var så länge sen jag gjorde en smörgåstårta så förra veckan, när jag hade en ledig dag, så passade jag på att göra en för mig ny sort med skinka och bacon som fyllning
Sätt ugnen på 160°C. Smörj och mjöla en rund bakform med avtagbara kanter (26 cm). Vispa margarinet och sockret tills det är vitt och poröst med elvisp
Igår fyllde jag år. Trettioåtta. Hur trist det än är att fyrtiostrecket närmar sig, så får man försöka skaka av sig åldersnojjan och istället se positivt på saken
Tjingeling på er. När mitt kök för tillfället inte går att använda passar jag på att leta igenom gamla bilder på datorn för att lokalisera bilder/recept som jag inte hunnit lägga upp här än
Flickorna fyllde sju i veckan. Nu börjar de bli stora. Det måste ju så klart firas med tårta. Det var viktigt att det var chokladtårta och jordgubbstårta, så jag googlade men hittade ingen som verkade som det ultimata för dessa smaker