Hej på er o välkommen måndag o ny vecka. Jag vet att det har varit ganska tyst från mig på ett tag nu… Helgen har rusat fram o bloggen har fått bli lidande tyvärr men så är det
Skiva paprikan och löken i tunna skivor och fördela över korven. Klicka ut chilisåsen över korv och grönsaker och avsluta med att skiva ost och lägg på alltihop
Dagens matlåda bestod av korvgratäng med broccoli och ostsås och det är för mig en väldigt simpel maträtt, fort går den också, fortast går det självklart om man köper keldas ostsås (som jag gjort förr) men nu förtiden gör jag det mesta från grunden och det är inte avancerat, men känns ändå skönt att veta vad man har för saker i
Vi har njutit av vårvädret, grillat korv och pysslat en hel del utomhus. Korv blev det över från grillningen så den fick bli en riktigt, härlig mustig korvgryta idag med rotfrukter i smakrik buljong
Chorizogryta 1 gul lök 1 tsk majsolja 3 chorizokorvar 2 st äpplen 3 dl standardmjölk 200 g ajvar relish 1 st röd paprika 1 gul paprika 1 grön paprika salt och peppar efter smak Skala lök och skär i tunna klyftor. Dela korven i 4 delar på längden och skär i 1 cm tjocka skivor och stek den med löken i ca 3 min. 3 chorizokorvar
4 2 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 500 g kryddig korv t ex chorizo 250 g körsbärstomater 2 msk smör 2 msk tomatpuré 1 tsk torkad timjan eller dragon 3 dl vispgrädde 1 msk dijonsenap 1 dl cornichons salt svartpeppar Till servering färsk dragon 4 port ris Lägg till i inköpslistan
Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs. 1-2 kg Mjölig potatis 2 pkt Milda Minimat (4%) går även använda matlagningsgrädde, vispgrädde eller annan valfri mjölk eller grädde Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs