vekis

vekis

  • 144 Recept
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Vegetariska enchilladas

Vegetariska enchilladas

Den här maträtten blev snabbt en favorit i Balbokmat-familjen. Enkel och väldigt god. Jag tycker bäst om majstortillas, men det funkar bra med vetetortillas också
Ugnsbakad lax

Ugnsbakad lax

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg filén, med skinnsidan ner om den har skinn, i en smord ugnssäker form. Pensla fisken med smält smör
Ugnsstekt lax med citron och dill

Ugnsstekt lax med citron och dill

Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga. För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker
Helstekt fläskfilé Charlemagne

Helstekt fläskfilé Charlemagne

Ugn 125º samt 275º. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter
Balsamicosås - favoritsåsen

Balsamicosås - favoritsåsen

Till påskdagsmiddagen gjorde jag min favoritsås till kött - Balsamicosås. Har ni inte provat den än så är det hög tid till det nu
Kyckling i underbar sås!

Kyckling i underbar sås!

Bild lånad från Matplatsen. seAlltså jag säger bara en sak. WOOOOOOOOW. Har sneglat länge på det här receptet, men tänkt 'Hur märkvärdigt gott kan det smaka
Surdegar

Surdegar

Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
(Zucchini)Pasta med kantareller, västerbottenost o konjak

(Zucchini)Pasta med kantareller, västerbottenost o konjak

Jag har plockat kantareller i år. Ja, faktiskt några Karl Johan med, men de smakade jag aldrig. Testade därför ett nytt recept med konjak och Västerbottenost till pasta som jag bl a svarvade av zucchini med hjälp av ett zestjärn
Pasta med krämig kantarellsås.

Pasta med krämig kantarellsås.

4 port. 400 g kantareller 2 msk smör 1 pressad vitlöksklyfta 2 dl vitt vin, torrt 3 dl crème fraiche 300 g tagliatelle 2 dl hackad basilika 1 dl riven parmesanost 70 g parmaskinka
Skånsk Kalops

Skånsk Kalops

1 kg högrev. 13 st gula lökar. 13 st Morötter, stora