Ingredienser Portioner. 6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Den här maträtten blev snabbt en favorit i Balbokmat-familjen. Enkel och väldigt god. Jag tycker bäst om majstortillas, men det funkar bra med vetetortillas också
Lax. skulle nog kunna äta lax varje dag tror jag. Älskar lax, i alla dess former. Som tur är äter mina barn också lax så oftast när vi lagar fisk blir det just lax
Ugnsstekt lax är något som blir otroligt gott, men är så himla lätt att laga. För oss som äter LCHF kan man servera med lite god örtsås och kokta grönsaker
Ugn 125º samt 275º. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om. Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter
4 bitar lax ca 500 gr. Färskost med pepparrot. 1 äpple. Salt och peppar. Sätt ugnen på 150 grader. Gör ett snitt i laxbitarna och fyll dem med färskosten
Bild lånad från Matplatsen. seAlltså jag säger bara en sak. WOOOOOOOOW. Har sneglat länge på det här receptet, men tänkt 'Hur märkvärdigt gott kan det smaka
Det finns mängder av olika recept på hur man startar en surdeg. Jag har valt att dela med mig av ett receptet som jag själv testat och tycker fungerar bra
Jag har plockat kantareller i år. Ja, faktiskt några Karl Johan med, men de smakade jag aldrig. Testade därför ett nytt recept med konjak och Västerbottenost till pasta som jag bl a svarvade av zucchini med hjälp av ett zestjärn