Ju mer höstigt det blir utomhus, desto mer märks det i mitt kök, skulle jag vilja påstå. För ett tag sedan lagade jag den här goda fläskfilégrytan med ölkorv i, och ikväll blir det en mustig tomatsoppa gjord på tomater som långsamt rostats i ugn och sedan mixats med annat
Vi har mängder med paprika hemma så i kväll fick det bli chili con carne. Du hittar receptet nedan Chili är en favorit här hemma så det gör absolut ingenting Vi gör dock en lite annorlunda chili, jag brukar kalla den "chili with a twist"
Tärna köttet i 2x2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Bryn lök och paprika i hälften av smöret och lägg åt sidan medans du bryner köttet i resten av smöret
Den här gjorde jag tll middag häromdagen, jag kokade bitar av blomkål mjuk i saltat vatten. La den i en smord ugnsfastform och hällde över en sås gjord på stekt rökt sidfläsk som jag hällde grädde över och lät grädden samla ihop alla goda smaker från fläsken och bli aningens tjockare
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
Ryggbiff har blivit det kött jag oftast köper när jag åker till Thuressons. Det är ett säkert kort, då jag vet att det köttet alltid motsvarar mina förväntningar
1 stor gul lök3 stora vitlöksklyftor (+ 1 klyfta sista minuterna)1 stor morot1 bit rotselleri1 palsternacka1 st purjolök8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar3 st lagerblad1 tsk libbsticka (kan ersättas med 3 krm timjan) Köp här
Bakad potatis är ju bara så gott. Det är dessutom så enkelt att laga att det nästan sköter sig helt självt (vilket innebär att det blir mer tid över till att vara ute i trädgården och njuta)
Jag är så pepp inför julen, mer än jag varit på länge faktiskt. Kan ju hjälpa till att jag lyssnar på julmusik nästan varje dag och har redan pimpat hemmet i rött och vitt och massa juliga växter