Efter en lång och intensiv helg och massor med besök av råttköpare och punkter i almanackan som bockats av rundade vi av kvällen igår med dessa goda tacorullar
Pajdeg. Mät upp mjöl, skär kylskåpskallt matfett 5 - 6 bitar och lägg tillsammans med mjölet. Finfördela fettet med fingrarna till en smidig massa och lägg i vatten
Skrivet 2016-07-07 Klockan 13. 24. 21. Vi brukar alltid spara en lite bit av julskinkan och för ett tag sedan togs sista biten upp ur frysen för att användas i en god pastasås
Receptet på den här fiskgratängen, hittade jag i en bok från Viktväktarna för 100 år sedan. Eller snarare 15 år sedan, och det var vid den tiden då jag började intressera mig för matlagning
Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Gjorde en råkostsallad ikväll, den är toppen eftersom den håller sig i flera dagar i kylskåp. ♥Hyvlar vitkål och morötter med osthyvel, strimlar en grön paprika, en röd lök, purjolök, persilja och två gröna äpplen i en bunke
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Det här är verkligen en enkel vardagsmiddag när inspirationen tryter och kylskåpet ekar tomt. Idag stod jag trött och glodde in i kylskåpet och tyckte att ”det finns absolut ingenting att laga något av”
God vitkålsgratäng med purjo och västerbottenost. 500 g strimlad och sköljd vitkål. 1 hackad gul lök. 1/2 strimlad purjolök (gärna från den gröna delen)