Den här typen av gratäng brukade jag laga ibland när vi fortfarande åt fisk. Nu äter vi ju inte fisk längre men jag vill ändå fortsätta göra dessa smidiga så kallade 'allt i ett gratänger'
Eftersom varken jag eller maken gillar vanlig pajdegsbotten så brukar jag antingen göra en annorlunda, lite mer brödliknande, pajdeg som innehåller bakpulver eller så utesluter jag helt enkelt degen och gräddar bara fyllningen i formen
Suppe blev det på onsdagen. En varm och mättande soppa gör så gott i magen och jag kan nästan känna hur kroppen suger åt sig av alla välgörande vitaminer och andra nyttigheter från rotfrukter och blomkål
Så här gör du. 40 minuter. Sätt ugnen på 200 grader (eller enligt angivelser på lasagnepaketet). Hetta upp 2 msk olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök i några minuter
Namnet curry används i Sverige främst som benämning på en kryddblandning, men i länder som Indien, Pakistan och Bangladesh är det vanligtvis en maträtt med en kryddstark sås