Thai

Thai

  • 10 Recept
Fransk löksill på matjes

Fransk löksill på matjes

Lägg filéerna i blöt ca 2 timmar i en bunke med kallt vatten. Längre tid om sillen är hård, men den får inte bli "smaklös"
Koreanskt sidfläsk

Koreanskt sidfläsk

Rätter med sidfläsk är alltid en hit här hemma. Min kära Hustru brukar vanligtvis vara relativt modest i maten men vankas det fläsk äter hon som en skogshuggare
Sötsur kinagryta

Sötsur kinagryta

Putsa och skiva köttet. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn dem i olja i stekpanna. Lägg köttet i en gryta
Karamelliserad fläsk med bönpuré

Karamelliserad fläsk med bönpuré

Blötlägg bönorna i vatten dagen innan. Skär bort svålen från fläsket. I en gryta där fläsket skall få plats senare, värmer man upp grönsaksbuljongen, när den börjar koka lägger man i fläskbiten, låt den småkoka i ca 1½ timme
Sötsur kinesisk gryta

Sötsur kinesisk gryta

Skär fläskkarrén i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med soja och ingefära. Blanda så att alla bitarna blir täckta med soja