Spicy räkmacka
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 stora skivor vitt bröd, gärna på surdeg
  • 1 smör till stekning
  • 12 salladslökar
  • 12 msk finhackad gräslök
  • 12 msk god majonnäs
  • 12 msk crème fraiche
  • 11 –3 tsk sriracha (beroende på hur spicy du gillar)
  • 11 vitlöksklyfta
  • 11 lime i klyftor
  • 1150 g skalade räkor
  • 1 salt
  • 1 nymald svartpeppar
  • 11 näve rädisor
  • 14 salladsblad
  • 12 tsk rostade vita sesamfrönRosta eller stek brödet i lite smör.
  • 1 Skiva salladslök tunt. Lägg lite gräslök åt sidan, blanda resten med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha. Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Hyvla rädisorna. Lägg salladsblad på brödet, toppa med en rejäl klick räkröra. Strö på rädisor, resterande gräslök och sesamfrön. Servera genast tillsammans med limeklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.