11 –3
tsk sriracha (beroende på hur spicy du gillar)
11
vitlöksklyfta
11 lime
i klyftor
1150 g
skalade räkor
1
salt
1 nymald
svartpeppar
11 näve
rädisor
14
salladsblad
12 tsk
rostade vita sesamfrönRosta eller stek brödet i lite smör.
1 Skiva
salladslök tunt. Lägg lite gräslök åt sidan, blanda resten med salladslök, majonnäs, crème fraiche och sriracha. Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner. Rör om. Smaka av med salt och peppar.
1 Hyvla
rädisorna. Lägg salladsblad på brödet, toppa med en rejäl klick räkröra. Strö på rädisor, resterande gräslök och sesamfrön. Servera genast tillsammans med limeklyftor.
1/2 skiva Hönökaka ½ burk tonfisk 1 ½ msk majonnäs 1 tsk kapris citron purjolök salt peppar sallad Tillagning Gör så här Börja med att göra tonfiskröran
Jag märker att det är lite olika vad dom tycker när det gäller ”spicy” mat. Jag har ju nästan bara barnvänlig mat här på bloggen, vilket innebär att det inte blir så mycket starkt kryddad mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.