Thomas

Thomas

  • 10 Recept
Lussekatter

Lussekatter

Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Snabb pizzadeg

Snabb pizzadeg

God fortsättning. Jag hoppas att ni fått ett bra avslut på året som lämnat oss och att ni nu ser framåt till det år som väntar oss i positiv anda
Leilas pizzadeg

Leilas pizzadeg

Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg
Lättbakade mjuka och goda limpor

Lättbakade mjuka och goda limpor

De här lättbakade mjuka och goda limporna påminner om de köpelimpor som vi, vid ytterst sällsynta tillfällen, fick att äta när jag var barn
Potatismos

Potatismos

Ett fluffigt potatismos med extra mycket som passar perfekt att serveras till de flesta rätter. På helgerna brukar barnen få bestämma vad vi ska äta till middag
Hemgjort potatismos

Hemgjort potatismos

Att lägga ut ett recept på potatismos, något de flesta troligen kan eller borde kunna tillaga, verkar kanske lite stolligt, men då sonen ett flertal gånger sagt att ”pappas potatismos är godast” så lägger jag upp ett recept på hemgjort potatismos i alla fall
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka. Visserligen tar det lite tid att rulla alla trettio små bullar, men jag tycker att det ibland kan vara terapeutiskt och avslappnande att göra lite enformiga uppgifter som att knåda och forma en deg
Frallor är inne just nu

Frallor är inne just nu

Frallor är inne just nu. 2017-03-28, 20. 22. På jobbet kom receptet på frallor med mjölet Manitoba Cream på tal för ett par veckor sedan
Saftiga frallor med kokosmjölk - Pani Popo

Saftiga frallor med kokosmjölk - Pani Popo

Bröd och bullar Från hela världen. Saftiga frallor med kokosmjölk - Pani Popo. 22 April 2017. Om inte jag kan åka till Polynesiska öarna då får öarna komma till mig eller var det inte så man sa
Bröd eller frallor

Bröd eller frallor

Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt matolja, sirap, salt och ägg. Rör om. Blanda ner vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg