Fräs köttfärsen i olja eller smör. Krydda med salt pappar och chilin. Lägg över i en gryta. Fräs paprika som är strimlad, löken som är grovhackad och vitlöken som är pressad tills det är lite blankt
Boeuf Bourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
Ingredienser Portioner. 4 1 liten squash 1 rödlök 1 gul paprika 6 - 7 torkade aprikoser (eller russin) 350 g strimlad kyckling (färdigpaketerad eller strimlad bröst-/lårfilé) 1 tsk olja till stekning 1 burk svarta bönor (à ca 400 g) 500 g krossade tomater 1 tsk malen spiskummin 1 tsk malen koriander flingsalt nymalen svartpeppar Till servering fullkornsbulgur, quinoa, ris eller potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong