ca 1 kg potatis. 50 g smör. 3 msk mjöl (på ett cirkus, då jag inte mäter). 3 dl röd mjölk. 3-5 dl grädde, lite beroende på hur tjockt du vill att stuvningen ska bli
Ugnspannkaka eller fläskpannkaka är enkelt att göra och en klassiker tillsammans med krösamos. Har man bara ägg, mjölk, mjöl och krösamos hemma, en bonus är om man har rimmat fläsk också
Ärtsoppa med fläsk är en svensk klassiker och som av tradition serveras oftast på torsdagar, så även hos oss även om vi oftast också äter soppa på måndagar men då lite lättare soppor
Det är sportlov för oss här i Skellefteå om en och en halv vecka, så jag tänkte ge ett bra tips på mellis eller lunch som kanske passar när man varit ute och åkt pulka i backarna
Gör så här. Skär köttet i 2x2cm stora bitar och lägg dem i en kastrull med kokande vatten. Låt köttet koka 2 minuter och spola därefter köttet kallt i ett durkslag
Blanda alla ingredienser till frikadellerna och låt färsen vila svalt 1 timme. Fukta händerna och rulla bullar i önskad storlek, sjud försiktigt i saltat vatten tills de flyter upp, cirka 5 minuter
En av sommarens finaste primörer är den nysaltade sommarsillen. Självfallet kan, och kanske skall, den ätas som den är med nypotatis, gräslök och gräddfil, men den blir också den underbar som stekt
I helgen tillverkade vi julkorv och kanske vi rentav startade en jultradition för familjen Nylunds. ). Kul var det och tur att vi var hela familjen som hjälpte till då det är en del moment som skall klaras av
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
I söndags gjorde jag pepparrotskött till middag. Var jättelänge sen jag gjorde det och på lördag hittade jag en jättefin bit högrev på affären och kom på att jag minsann skulle koka pepparrotskött
Sedan pappa dog för drygt 2 år sedan har jag inte ätit någon köttkorv. Kräsen som jag är har jag insett att vill jag ha köttkorv så måste jag laga den själv
Jag älskar köttbullar, men jag är högst kräsen i hur de ska tillagas och hur de ska smaka. Goda köttbullar innehåller rikligt med lök och den ska helst inte vara rå
Låna gärna mina recept till din blogg men tala gärna om att du hittat receptet här genom att länka tillbaka (har jag lånat receptet har jag länkat i inlägget)