Grytor

Grytor

  • 7 Recept
Viltgryta med salsiccia och svamp

Viltgryta med salsiccia och svamp

Idag bjuder köket på en mustig viltgryta med en massa godsaker i. Vi låter grytan puttra i minst två timmar på spisen så att köttet blir riktigt mört och fint
Kalvgryta med kantareller

Kalvgryta med kantareller

Skär kalvsteken i ­grytbitar. Bryn dem i 2 matskedar smör och olja i en stekpanna, i 3–4 omgångar och lägg över i en gryta
Höstgröt

Höstgröt

1 dl dinkelhavregryn. 12 dl kokande vatten. 10,5 dl mandelmjölk
Lövbiffsgryta

Lövbiffsgryta

800 g lövbiff. 1smör att steka i. 14 msk tomatpuré. 13 dl vatten
Marockanskt långkok med aprikoser

Marockanskt långkok med aprikoser

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl bulgur , eller couscous 1 st salt 4 dl vatten 1 msk köttfond , eller 1 buljongtärning 1 tsk ingefära 1 tsk kanel 2 tsk paprikapulver 2 tsk spiskummin 3 msk tomatpuré 1 tsk socker 2 st morötter , medelstora 1 st apelsin 125 gram aprikoser , osvavlade 5 st vitlöksklyftor 2 st gula lökar 700 gram högrev 1 rapsolja 1 smör 0 st svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal
Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 600 g kycklinglårfilé 1 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk finhackad färsk timjan 1 dl balsamvinäger 1 dl vatten 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning) 1 tsk strösocker 4 portioner ris (gärna basmati) 1 dl vispgrädde 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan
Italiensk gryta

Italiensk gryta

Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn det i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan