400 gr kallrökt lax. 4 msk färskost. 2-4 tsk wasabi, prova dig fram. Sesamfrö. Teriyakisås. Bladgrönt. Lägg plastfilm på en skärbräda och lägg ut den skivade laxen omlott till
Fredagskväll och jag gjorde en snabblagad pastasås med lax. Jag hade varmrökt lax, men tänk på att den smular sönder mer än om du använder kallrökt lax
1/4 fiskbuljongtärning. 1/4 fiskbuljongtärning. Hej. Hoppas ni har det bra runtom i sommarsverige. ) Här har vardagen dragit igång efter semestern och jag jobbade första passet igår, ett pass på 11 timmar, så ingen jättemjukstart direkt men riktigt kul ändå faktiskt
Skiva fiskfilén, lägg i form och strö över dillen. Slå det över fisken. Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den
Lägg på fisk, skuren i lagom stora bitar. ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg). Grilla ca 15-20 minuter tills fisken är färdig. ca 600 gram vit fisk (vi hade torskrygg)
Hur blev det Jansson. ja det finns lite olika förklaringar - här är en av dem. Svenska gastronomiska akademin har i en årsbok förklarat namnet med att en östermalmsfru vid namn Elvira Stigmark på en bjudning lät kokerskan fru Boberg döpa ansjovisgratängen till Jansons frestelse efter en film med samma namn (Janssons frestelse (film, 1928)) där Elviras favoritskådespelare Edvin Adolphson hade huvudrollen