Ännu en helg till ända. En mycket trevlig helg. I fredags firades 10-årsjubileum på vår skola. Öppet hus med tårta och ballonger övergick senare på kvällen till mat, vin och häng med kollegor
Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Det är ganska intressant att läsa om maträtten stroganoff, för ingen verkar vara helt säker på vilka ingredienser som egentligen ingick i det ursprungliga receptet
Så här gör du. 25 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i det kalla vattnet och till sist mjölet ihoprört med bakpulvret
Svärmor och svärfar bjöd på middag under påsklovet. Det blev två olika fiskrätter. Den här har jag bloggat om förut, men blir så god att den är värd ett extranummer
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka morot och purjolök. Ansa och strimla fänkålen tunt. Fräs allt i smör och curry, lägg grönsakerna i en smord form
Jag gillar lasagner som går fort att göra, vilket innebär att det inte får vara för många steg innan det är dags att börja varva plattor och fyllning i ugnsformen
Jag började med att fräsa på mina burkchampinjoner i en olja som jag sparat från en glasburk med soltorkade tomater, jag har faktiskt även haft i färsk chili i den oljeflaskan ett tag så det dragit åt sig lite styrka
En enkel och lättlagad pasta i tomatsås med grädde och ost. Denna rätt lagar jag de dagar jag vill servera middag snabbt utan att stå för länge i köket
Då var det dags för helg igen. Och chokladbollar. -). Jag “råkade” ha lite mjölkchoklad hemma i skåpet så det var utgångspunkten för bakningen den här helgen