Min Kok Bok

Min Kok Bok

Laga sushi är lättare än du tror

Laga sushi är lättare än du tror

Det här är en av mina favoriträtter. Under tiden kokar du upp vinäger och socker. Det är faktiskt inte alls svårt, mina barn hjälper till och 5-åringen klarar galant av att göra maki-rullar – som brukar vara standard hemma hos oss. Skölj riset noggrant, minst sex-sju gånger och låt det sedan stå i kallt vatten minst 30 minuter. Låt koka upp och koka i cirka 5 minuter med lock och sänk sedan plattan till tvåan och låt riset ångas klart. Om du vill använda rå fisk, se till att den varit fryst minst 24 timmar så att inga parasiter finns kvar
Råraka med löjrom

Råraka med löjrom

Ingredienser Portioner. 4 Råraka 800 g fast potatis 3/4 tsk salt Till stekning 1/2 dl rapsolja 40 g smör Till servering 80 g löjrom eller stenbitsrom 1 finhackad rödlök 1/2 dl finskuren gräslök 1 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Glaze till grillen

Glaze till grillen

Koka ihop glazen i förväg så är det bara att pensla på när köttet ligger på grillen. Koka upp glazen. Har äntligen hittat ett gott glaze-recept
Glaze till fläskkött

Glaze till fläskkött

Denna glaze passar bra till fläskkött. Ingredienser. 3 msk tomatpuré. 4 msk honung. 1-2 pressade vitlöksklyftor
Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Lammstek i gryta med rotfrukter och rosmarin

Bryn steken på hög värme runt om, några minuter på varje sida. Koka upp under lock och sjud sedan i ca 30 minuter. Vänd köttet efter de första 10 minuterna
Chilikryddad skagenröra

Chilikryddad skagenröra

Blanda ihop kesella, minifraiche, senap, gräslök, dill, salt och sambal oelek. 2 hårdkokta ägg. 2 dl minifraiche
Exotisk planka

Exotisk planka

I lördags bjöd vi hem våra grannar på middag. En av dem äter inte kött så jag beslutade mig att göra en buffé med lite blandade grejer
Köttfärs till middag

Köttfärs till middag

Skala och hacka löken och fräs med färsen ett par minuter. Koka pastan och låt den rinna av i durkslag

Fläskfilé med Gorgonzolasås.

Låt såsen koka ihop och smaka ev av med mer salt, peppar och ost. Skär filén i ca 3-4 cm tjocka skivor
Fläskfilé med gorgonzolasås

Fläskfilé med gorgonzolasås

Såsen ska inte koka, bara bli genomvarm. Värm ugnen till 250-275°. Putsa filén och dela den i sex bitar. Platta ut dem till biffar
Stekt öring med gräslöksås

Stekt öring med gräslöksås

Häll i grädden i pannan och tillsätt gräslöken, buljongtärningen och worchestershiresåsen och koka upp
Silviakaka i långpanna

Silviakaka i långpanna

Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Hallonkladdkaka i långpanna

Hallonkladdkaka i långpanna

3)Grädda sedan kakan i ca 25-30 min. Finns det något ljuvligare än hallon på sommaren. Jag själv är lite överkänslig mot hallon men äter det ändå för det är så fasligt gott
Kåldolmar i långpanna

Kåldolmar i långpanna

Koka kålen i rikligt med saltat vatten. Servera med kokt potatis eller potatismos, sås gjord på skyn i långpannan, rårörda lingon och inlagd gurka
Rabarberkaka - sommarminne från barndomen

Rabarberkaka - sommarminne från barndomen

Junitemat för Månadens sötsak är barndomsminnen. De flesta barndomsminnen som har med sötsaker att göra, är för mig förknippade med Farmor och på första plats av alla sötsakerna jag minns hamnar Farmors Kommunister, men de har jag ju redan bloggat om och dessutom som bidrag till Månadens sötsak

Folie grillad öring från Danasjö

10 minuter och vänd sedan. Efter ytterligare 10 min är det klart. 10 min.  . Rensa fisken, salta o peppra.   Fyll fisken med gul skivad lök, dill och stavar av smör
Ugnsstekt falukorv

Ugnsstekt falukorv

Stek mitt i ugnen i 200 grader i 25-30 minuter 4 portioner. Just nu håller grabben på med dagens middag, spagetti och köttfärssås ska det bli, mums, och härom dagen åt vi ugnsstekt falukorv, som oxå är mycket god vardagsmat
Grillolja – till det mesta! Grundrecept…

Grillolja – till det mesta! Grundrecept…

spiskummin, svartpeppar, korianderkrydda, muskotnöt – lite av varje. Jag gör alltid egen marinad/grillolja, det kommer inte på tal att köpa någon färdig