Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
½ dl tomatpuré. Tillsätt och blanda i tomatpuré, timjan, pastakrydda och lagerblad. ½ dl tomatpuré. 500 g krossade tomater. Häll i krossade tomater och vispgrädde, låt koka ihop i cirka 20 minuter under lock på svag värme. 500 g krossade tomater
Köttbullar kan man ju variera på många olika vis med olika sorters färs, vi har den vilda typen, de vegetariska med nötter, dom med lammfärs i tomatsås och sist med inte minst, våra helt vanliga kydabållar
Tillsätt tomatpure, spiskummin, oregano och chilipulver, fräs i 3 minuter. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, sambal oelek, 1 tsk socker och lite salt, småkoka under lock i 20 minuter
Inget för den som inte inte gillar stark mat. Slå på krossade tomater,kalvfond och öl. En kall god lager,ex Corona balanserar upp den heta maten perfekt om man föredrar en öl
Min man äter inte kött, min son är inte särskilt förtjust i veggofärs, min yngsta dotter vill helst inte ha massa tillagade grönsaksbitar i maten och min äldsta är inte det minsta kräsen och gillar det mesta
Under tiden så lägger du tomatpurén, hela skalade vitlöksklyftor (blir så milda och goda, när de kokar länge), oregano, rosmarin och olja i en kastrull
De här matiga mackorna blev verkligen kanongoda. Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Originalreceptet på denna goda dressing är ingen nyhet vid det här laget då Mc Donalds släppte sitt recept för ett par år sen, men det tål att upprepas