David Batras oheliga köttbullar
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Köttbullar med indiska kryddor i gräddig sås
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g oxfärs eller annan färs
  • 1 tsk salt
  • ½ msk lökpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 1½ tsk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ msk riven färsk ingefära
  • ½ lime, rivet skal
  • Sås
  • 2 dl vatten
  • 2 msk fond
  • 3 dl grädde
  • 1 kanelstång 1 krm cayennepeppar
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ lime, rivet skal
  • Till servering
  • hackad persilja
  • rostad kokos
  • Rör samman ströbröd, mjölk och kryddor och låt stå och svälla några minuter.
  • Blanda samman färsen med ströbrödsröran, rulla köttbullar och stek i smör och olja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.