paj

paj

  • 14 Recept
Tacopaj

Tacopaj

Ingredienser Pajdeg 3 dl dinkel- eller vetemjöl 150 g Smör 3 msk Vatten   nypa Salt Fylling 400 g Nötfärs 1 paket tacokrydda 0
Kycklingpaj

Kycklingpaj

Servera pajen tillsammans med en sallad. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda 10 minuter i mitten av ugnen. Häll försiktigt blandningen i formen och grädda pajen i mitten av ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 25 minuter
Tomatpaj

Tomatpaj

Pajdeg. Lägg tomater och ost i pajformen. Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter
Tomatpaj

Tomatpaj

Rör ihop ägg och mjölk i en skål, blanda ner ost, salt och peppar och bred ut i pajskalet. Tillsätt 1 msk vinäger och kör till en jämn pajdeg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter
Krämig köttfärspaj med vitlöksost

Krämig köttfärspaj med vitlöksost

I fredags gjorde jag en jättegod paj som var enkel att tillreda. Fyll pajskalet med köttfärssåsen och bred sedan ut ostblandningen
Kycklingpaj med gorgonzola

Kycklingpaj med gorgonzola

Servera pajen med en sallad. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 minuter tills pajen får fin färg och äggstanningen blivit fast i konsistensen
Kryddig köttfärspaj

Kryddig köttfärspaj

Kavla ut och lägg i en pajform. Tillsätt i kryddmix och peppar, och häll färsen i pajformen. Hacka samman vetemjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa
Kantarellpaj med soltorkade tomater

Kantarellpaj med soltorkade tomater

Den här pajen gjorde jag till kräftor när vi var i Finnfors. Pajdeg. Ta ut pajdegen ur kylskåpet och tryck ut den i en pajform
Svamppaj med prästost

Svamppaj med prästost

Fördela hälften av osten i pajskalet, lägg på svampfräset, häll över äggstanningen och avsluta med ett lager ost
Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

Köttfärspaj med fetaost och soltorkade tomater

Fördela färsen i pajskalet. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajdegen och grädda pajskalet ca 10 minuter i mitten av ugnen. Grädda pajen ca 20-25 minuter
Kantarell - och ädelost paj.

Kantarell - och ädelost paj.

PAJSKAL. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform. Grädda sedan pajskalet, 200 grader i 8-10 minuter. Häll smeten i pajskalet och grädda i 175 grader i cirka 20-25 minuter
Köttfärspaj

Köttfärspaj

Dagens lunch blev min goda köttfärspaj som jag anpassat lite till lchf. Pajdeg. Strö ost i pajskalet och lägg färsröran ovanpå