Tomatpaj
ylvamariana
ylvamariana

Tomatpaj

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • Ugnsgrillade Tomater
  • 1/2  msk  Vitvinsvinäger
  • 2 tsk  Honung
  • 1 msk  hemgjort Örtblandning, torkad
  • 3 msk  Olivolja
  • 2 tsk  Himalaya Salt
  • 1 1/2  kg  Tomat! (Ekologiska)
  • 4 -8 klyfta(or)  Vitlök
  • Botten
  • 2 dl  Vetemjöl
  • 1 dl  Boveteflingor
  • 100 g  Smör
  • 1 dl Olivolja
  • 1 MskVitvinsvinäger
  • 2 st  Ägg
  • Fyllning
  • 1 dl   Mjölk
  • 1 Ägg
  • 100 g  Ost riven

Beskrivning

    1.Sätt ugnen på 200°.

    2. Blanda ½ msk vinäger, honung, örter, olja och salt. Skiva tomater i ca 1 cm tjocka skivor, skiva vitlöken tunt och blanda runt med oljeblandningen. Häll ut på en plåt och ställ in i ugnen drygt en timme.

    3.Lägg mjöl, boveteflingor och smör i en mixer och kör till en smulig deg. Tillsätt 1 msk vinäger och kör till en jämn pajdeg. Tillsätt ev en skvätt kallt vatten.

    4.Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten och grädda ca 15 minuter.

    5. Rör ihop ägg och mjölk i en skål, blanda ner ost, salt och peppar och bred ut i pajskalet.

    6. Fördela tomaterna över äggstanningen och baka i ugn ca 20-30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.