Ugnen. 180 grader. ca 12-15min. ca 10 mellan stora muffinsar. 1. vispa ägg och socker pösigt i en bunke. 2. rör sedan ner alla torra ingredienserna utom filmjöl, smör och chokladen
Ibland när jag blir bedd att baka något kan jag verkligen inte bestämma mig för vad jag vill göra. Precis så var det nu senast när min pappa bad mig att göra en efterrätt till en middag med arbetskamrater
Jag har alltid varit en riktigt sockerälskare. När jag fick diabetes blev det nästan värre. Jag blir helt till mig varje gång jag får nåt riktigt sött, hembakt och gott bakverk
Dessa underbara, fullspäckade, kladdiga chokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)
I helgen har vi haft kalas för min underbara brorsdotter. Redan i våras så önskade hon sig en enhörningstårta, och hon var väldigt tydligt med att den skulle smaka jordgubbar, och att enhörningens man skulle vara i regnbågens färgen och att den skulle ha öppna ögon
Den här helgen har börjat riktigt bra, och inte är den slut än. I fredags kväll åkte vi ut till våra vänner och deras familjs sommarstuga som ligger precis nere vid vattnet
Klassisk prinsesstårta. Jag har aldrig förut bakat en prinsesstårta. Men jag gillar prinsesstårta. Otaliga sådana har intagits i fikarummet under mina år på Cellbiologen i Linköping, men de har alltid varit köpta
Jag hade en öppnad Dulce de leche burk från Pampas Deli i kylskåpet och tanken var att jag skulle göra en kladdkaka med snyggt mönster med hjälp av dulce de lechen
I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass