Den här kladdiga kakan är otroligt god, och saltet gör en stor del av den goda smaken. Rör ner knappt hälften av dulcedelechen (hur man tar en burk kondenserad mjölk och förvandlar den till dulcedeleche kan ni läsa här
Dulcedeleche. Hur bra kombo är inte det. De är sådär mjuksega, smakar lite som brownie, och så med fyllningen som är denunderbara kolakrämen dulcedeleche kan det inte bli fel
Chokladkaka150 g smör 260 g strösocker [3 dl] 165 g ägg [3 st] 40 g kakao [1 dl] 90 g vetemjöl [1,5 dl] 2 g bakpulver [0,5 tsk] flingsalt. Chokladgrädde400 g grädde [4 dl] 20 g kakao [0,5 dl] 30 g florsocker [0,5 dl]
Ett recept som fick våra munnar att rycka till av längtan är Chokladkakorna med dulcedeleche. Om du inte har besökt Linda Lomelinos nya blogg än så är det verkligen ett måste
Den store (Hernan) ville ha en mjuk kaka med DulcedeLeche utblandat i smeten, medan den lille (Marco) ville ha en DulcedeLeche tårta med, hans andra favorit, choklad
Men lite tankar ock idéer vävdes till slut samman i dennaDulcedeLeche Cheesecake. Det är farligt, men härligt, att surfa runt bland amerikanska bloggar
Många tycker kanske de kan vara lite kladdigt och jobbigt att göra biskvier, jag var en av dem i början innan jag lärde mig hur man kunde undvika detta kladd och dessutom få runda och jämna biskvier
Blanda cream cheese, ägg, dulcedeleche salt och gelatinblandningen i en skål. Cream cheese och dulche deleche passar fint ihop, och det blir en perfekt söt-syrlig balans
Lördagens tårta består av dulcedeleche fyllda apelsinbottnar. Fyll på med vatten under kokningen om det skulle behövas, så att burkarna förblir täckta med vatten
Jag älskar Dulcedeleche och småkakor är så gott trots trots det missar jag ofta de små godingarna. Jag har klurat ett tag på det här receptet, ville göra småkakor och ta dem till nästa nivå och jag tycker jag lyckades riktigt bra om jag får säga det själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.