Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 23 Recept
Mina Favoriter
Chokladtryffel

Chokladtryffel

Jag heter Mats Carlsson, men kallas bland vänner för Massimo. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Frozen cheesecake med jordgubbar

Frozen cheesecake med jordgubbar

Frozen cheesecake med jordgubbar. Den här cheesecaken bjöd vi på som efterrätt när vi hade vår koreanska grillkväll här hemma och den var en god och kall avslutning på middagen
Griljera din egen skinka

Griljera din egen skinka

1. Börja med att hälla ned senap, 1 äggula och blanda ihop. 2. Tillsätt strösocker och ströbröd och rör ihop
Engelska scones

Engelska scones

Godmorgon, solen tittar fram och det känns som sommar igen. Underbara fina sommar. Idag bär det av på kalas ute på landet men innan det var vi bara tvungna att äta en riktig mysfrukost precis som man ska en söndag
Grundrecept sockerkaka

Grundrecept sockerkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en sockerkaksform. Smält smöret och häll det i mjölken. Vispa ägg och strösocker luftigt
Picklad lök

Picklad lök

Så här gör du 10 minuter Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp
Lussekatter - och hur man lyckas med dem!

Lussekatter - och hur man lyckas med dem!

Som ni ser saknar mina lussekatter russin. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
Middag: Halloumi stroganoff med ris

Middag: Halloumi stroganoff med ris

Halloumi stroganoff – receptet kommer från Mer smak nr 2 2016. Det var länge sen jag provade ett nytt vegetariskt recept men när jag såg detta i tidningen Mer smak blev jag sugen att testa
Världens godaste saffransbullar!

Världens godaste saffransbullar!

Världens godaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna

Vaniljkokta päron med björnbärssås

Skala päronen och lägg ner dem i en kastrull. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i kastrullen tillsammans med övriga ingredienser
Klassiska hallongrottor

Klassiska hallongrottor

Klassiska hallongrottor. God morgon. Nu är det fredag igen och den här helgen ska bli extra rolig eftersom vi ska gå på Felicias kusin Hjalmars namngivningsfest på söndag =) Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma och mysa på dagen och sen på eftermiddagen åker vi nog in till stan för att försöka hitta en vinterjacka till mig och sen möta upp Oskar efter hans jobb
Kolasnitt

Kolasnitt

Rör rumstempererat smör och socker poröst, gärna i matberedare. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och tillsätt till smör- och sockerblandningen
KLASSISKA MAZARINER

KLASSISKA MAZARINER

Gör såhär. Vispa smör och socker i en bunke med elvisp. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg
Mazariner

Mazariner

Tjolahopp. Vi snörvlar på här hemma, jag och lilltjejen var krassliga i början veckan och nu är det tydligen stora dottern som åkt på förkylning… Hoppas du klarat dig undan feber, snuva och annat
Lammstek med getostpotatis och paprikaragu

Lammstek med getostpotatis och paprikaragu

Lammkött är gott. Idag serverad med en getostpotatis och lite paprikaragu med en aning söt hetta i. Och om du inte äter lammkött prova med tex helstekt ryggbiff eller bara getostpotatis med paprikaragun om man vill ha det vegetariskt
Naturligt glutenfria kolakakor

Naturligt glutenfria kolakakor

Kolakakor är en av mina favoritkakor. Jag testade att göra en glutenfri variant med naturligt glutenfritt mjöl och stärkelse
Äppelkaka fylld med äkta vaniljkräm

Äppelkaka fylld med äkta vaniljkräm

Just nu är 90 procent av mina kollegor på väg till Sicilien på Kick-off. Jag är inte med av olika anledningar, bland annat för att jag ska på uppdrag i Sverige på lördag
Torskrygg med äggsås ala Per Morberg

Torskrygg med äggsås ala Per Morberg

Kokt torsk med äggsås,. det måste väl ändå vara en av husmanskostens stora ess. Trots att jag verkligen gillar husmanskost och är rätt bra på att komma ihåg att laga efter dessa recept så har jag nog aldrig gjort denna rätt förut

Prästgårdsringar

Hacka samman matfett och mjöl blandat med hjorthornssaltet till en grynig massa. Blanda i filen och arbeta in den