Frozen cheesecake med jordgubbar. Den här cheesecaken bjöd vi på som efterrätt när vi hade vår koreanska grillkväll här hemma och den var en god och kall avslutning på middagen
Godmorgon, solen tittar fram och det känns som sommar igen. Underbara fina sommar. Idag bär det av på kalas ute på landet men innan det var vi bara tvungna att äta en riktig mysfrukost precis som man ska en söndag
Det här har blivit en favorit för mig. Jag älskar purjolök och att smaksätta den med lite citron eller vitvinsvinäger är grymt gott och ett suveränt tillbehör till både kött och fisk
Som ni ser saknar mina lussekatter russin. Årets lussekatter. Lucia står för dörren och som utlandssvensk upplever jag plötsligt våra svenska traditioner som alldeles extra viktiga
Halloumi stroganoff – receptet kommer från Mer smak nr 2 2016. Det var länge sen jag provade ett nytt vegetariskt recept men när jag såg detta i tidningen Mer smak blev jag sugen att testa
Världens godaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
Klassiska hallongrottor. God morgon. Nu är det fredag igen och den här helgen ska bli extra rolig eftersom vi ska gå på Felicias kusin Hjalmars namngivningsfest på söndag =) Idag ska vi bara ta det lugnt här hemma och mysa på dagen och sen på eftermiddagen åker vi nog in till stan för att försöka hitta en vinterjacka till mig och sen möta upp Oskar efter hans jobb
Tjolahopp. Vi snörvlar på här hemma, jag och lilltjejen var krassliga i början veckan och nu är det tydligen stora dottern som åkt på förkylning… Hoppas du klarat dig undan feber, snuva och annat
Lammkött är gott. Idag serverad med en getostpotatis och lite paprikaragu med en aning söt hetta i. Och om du inte äter lammkött prova med tex helstekt ryggbiff eller bara getostpotatis med paprikaragun om man vill ha det vegetariskt
Just nu är 90 procent av mina kollegor på väg till Sicilien på Kick-off. Jag är inte med av olika anledningar, bland annat för att jag ska på uppdrag i Sverige på lördag
Kokt torsk med äggsås,. det måste väl ändå vara en av husmanskostens stora ess. Trots att jag verkligen gillar husmanskost och är rätt bra på att komma ihåg att laga efter dessa recept så har jag nog aldrig gjort denna rätt förut