Bröd & nyttigheter

Bröd & nyttigheter

Havre- och linfröbröd- Saftigt och gott

Havre- och linfröbröd- Saftigt och gott

Det är något magiskt över hembakat bröd. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Morots– och pumpascones

Morots– och pumpascones

Blanda mjöl, morötter, pumpakärnor, salt och bakpulver i en bunke. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa
Ostkringlor

Ostkringlor

Rulla ut smördegen på papperet. Fyllning. Blanda färskost, parmesanost, persilja, pekannötter till en jämn smet
Nyttiga Tortillabröd!

Nyttiga Tortillabröd!

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till två runda bröd. Hetta upp en gjutjärnspanna (hellst) och grädda bröden I 1-1. 2st Bröd
Havrebullar till frukost

Havrebullar till frukost

Havrebullar till frukost. 12 juni 2016, 18. 21. Ca 7 dl vetemjöl special ekologisk. 3 dl grahamsmjöl. 2 dl rågmjöl (eko)
Havrebröd för många

Havrebröd för många

Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord och baka ut brödet till en rund bulle. Ta ut brödet och låt det svalna på ett galler under bakduk
Glutenfria frallor

Glutenfria frallor

Doften av nybakat bröd sprider sig här hemma just nu. Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Små svamppajer

Små svamppajer

Pajdeg. Mixa mjöl, smör och crème fraiche i matberedaren med kniven monterad. Ta upp degen och forma till en rulle
Scones med havre & kvarg

Scones med havre & kvarg

Forma sconesen till bröd och picka försiktigt ett kors i varje. Nygräddade med antingen sylt eller ost & smör kan ju vara ett av det bästa man kan ha vid frukostbordet eller till kvällsmål
Vridna baguetter

Vridna baguetter

Smula jästen i en skål och häll på vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, honung och det mesta av mjölet
Tunnbröd till surströmming

Tunnbröd till surströmming

Lägg de färdiggräddade bröden under en handduk så att de behåller värme och inte torkar. Servera bröden nygräddade
Glutenfria scones med chiafrön.

Glutenfria scones med chiafrön.

Klicka ut smeten på en bakpappersklädd plåt till två små runda bröd. Glutenfria scones med chiafrön. Skrivet i
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt. Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader
Rågkakor

Rågkakor

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk och vatten och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp
Surdegsfrallor

Surdegsfrallor

Häll vattnet i assistentens degskål. Sikta ner vetemjölet och tillsätt sur-degen. Arbeta degen väl i 10 minuter
Snabbakat bröd

Snabbakat bröd

Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg