Doften av nybakat bröd sprider sig här hemma just nu. Jag har provsmakat och märker såklart en viss skillnad men bröden är fortfarande ljusa ( vilket är väldigt viktigt för min lilla kräsna son) och det bästa av allt, frallorna är precis lika fluffiga och goda som vanligt
Forma sconesen till bröd och picka försiktigt ett kors i varje. Nygräddade med antingen sylt eller ost & smör kan ju vara ett av det bästa man kan ha vid frukostbordet eller till kvällsmål
Mät upp lättyoghurten och blanda med sirapen. Tillsätt salt. Blanda 5 dl mjölmix med bikarbonat. Arbeta samman de olika ingredienserna och fortsätt med ytterligare 3–4 dl mjölmix så att du får en deg som går att hantera på bordet
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, rågkross, solrosfrö, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Rör i olja, sirap och filmjölk och blanda till en kladdig deg