Larssons

Larssons

  • 34 Recept
Såser
Vitlöksdoftande oxfilépasta

Vitlöksdoftande oxfilépasta

Vi hade en skiva oxfilé kvar efter nyårsafton, så det blev den här till lunch idag. Mums. Vitlöksdoftande oxfilépasta
Lyxig oxfilépasta

Lyxig oxfilépasta

400 g pasta, gärna rigatoni 500 g oxfilé, gärna mittbit 1 klyfta vitlök 3 kvistar färsk timjan 140 g bacon 1 gul lök 2-3 msk cognac 3 tsk dijonsenap 1 msk koncentrerad oxfond, eller kalvfond 1 krm kinesisk soja 4 dl vispgrädde smör, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Rostade Palsternacka

Rostade Palsternacka

Skala och dela palsternackorna till vilken form du vill, lägg dom i smord form, krydda. Rosta strax under ugnens mitt i ca 25- 30 min ta ut och lägg på ett uppläggningsfat
Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Rosmarinrostade rotfrukter med kycklingfilé

Ingredienser Portioner. 4 3 morötter 2 palsternackor 600 g fast potatis 2 msk olja 1 tsk rosmarin 2 vitlöksklyftor salt och peppar 4 kycklingfiléer 1 äpple 2 dl matyoghurt 1/2 tsk rosmarin 1/2 tsk honung Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
sötpotatis

sötpotatis

2 st stora sötpotatisar. 0,5 dl maizena. 2 msk rapsolja. salt. Ingredienser 2 st stora sötpotatisar 0,5 dl maizena 2 msk rapsolja salt Skriv ut
Skivad råstekt potatis

Skivad råstekt potatis

700 gram potatis, fast sort - helst vinterpotatis. 4 msk olivolja eller annan olja, smörolja funkar också
Råstekta potatis

Råstekta potatis

Skala vinterpotatis och skär den i tärningar eller tunna skivor. Lägg den i kallt vatten så att de inte mörknar
Tre skaldjur i skummig hummersoppa...

Tre skaldjur i skummig hummersoppa...

Nästa vecka väntar ett nytt stort äventyr för min del och jag börjar bli lite nervös och spänd med shit va kul det ska bli
Puré av pumpa

Puré av pumpa

Lagom efter halloween är det dags att göra något med det kött som man gröpt ur sin pumpa. Och det blir rätt mycket kött när pumpan väger 23 kilo
Confiterad anka

Confiterad anka

Fantastiskt gott, lite exklusivt och lyxigt eller bara ett sätt att få maten att hålla sig längre. Både och faktiskt
16 December Ragnars oxsvanssoppa

16 December Ragnars oxsvanssoppa

Ett tips från en till kollega. Har nämnt för flera olika att jag skulle prova göra oxsvanssoppa, och nästan alla har svarat med samma sak
Rödvinssås

Rödvinssås

Rödvinssås. 27 januari 2016 @ 20. 22. 3 dl rödvin. 1 skivad rödlök. 1 lagerblad. 1 kvist timjan. 1 msk socker. peppar
Enkel rödvinssås

Enkel rödvinssås

Jaha då var den här helgen slut. Nej, jag har inte tagit fel på dag, jag vet att det är söndag. Men det är så mycket att göra på jobbet och för att förhoppningsvis få lite ledigt kring jul så ska jag jobba undan lite idag
Grillade kamben som legat i saltlag

Grillade kamben som legat i saltlag

När jag hittar färska kamben i köttdisken så köper jag ofta hem en större mängd. Det är billigt och rätt tillagade så är det fruktansvärt gott som tillbehör till en plocktallrik eller till fredagsmyset
Grillad flankstek

Grillad flankstek

Vi tänkte att vi skulle slå ett slag för flanksteken. Det känns som en väldigt underskattad del och med tanke på priset och vad som kan åstadkommas är flankstek rena kapet
Vinbrässerad oxkind

Vinbrässerad oxkind

Oxkind är en styckdel man inte köper varje dag. Förutom att den är annorlunda så är den billig. Efter ett par timmars kokning så blir den mör och fin