Jag har aldrig gjort köttfärslimpa tidigare. Men efter att ha läst Mårtenssons årskrönika, där de plockade fram godbitarna från 2011, fick jag upp ögonen för en Italiensk Köttfärslimpa som de gjort. Italiensk Köttfärslimpa 4 port400 g nötfärs½ dl ströbröd1½ dl mjölk2 schalottenlökarsalt och peppar1 ägg1 boll mozzarella 1 pkt skivat bacontorkad basilikaSlå ströbrödet i en skål med mjölk och låt det svälla 5 minuter. SåsSky från köttfärslimpan1 dl vatten1 msk kalvfond1½ dl grädde1 msk svart vinbärsgelémaizenaredningsalt och pepparSlå skyn från färsen i en gryta, koka upp med vatten, fond, grädde och gelé. Italiensk Köttfärslimpa 4 port
Stek köttfärsen i en stekpanna. Ta bort köttfärsen från värmen. Här kommer ett tips till fredagens fredagsmys (då typ alla svenskar äter någon form av tacos)
Köttfärsgratänger har jag bjudit på förr vid flera tillfällen, men den här gången gjorde jag den lite annorlunda med hjälp av en smaksatt creème fraiche
Bryn köttfärsen och ställ åt sidan. Häll på vatten, buljongtärning, spiskummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater och lägg sedan i köttfärsen
Den här mustiga köttfärssåsen som drygats ut med morötter och linser är inte bara smakrik, den är ekonomisk och bidrar till öppna landskap på samma gång
Lägg i köttfärsen. Och stek tills köttfärsen blir smulig. Saftig och riktig god gratäng. Gratäng är så gott och ha med i matlådan men lika gott att äta hemma med en fräsch sallad
Det här var en riktig hit hos Wicklunds. Snabbare att göra än man kan tror. Det var så gott med pastan blandad med den gräddiga såsen som tagit smak av frikadellerna som kokats i den
En klassiker hemma när jag växte upp var mammas egenkomponerade köttfärslåda med ris och curry. Bryn purjolök tillsammans med köttfärsen och pressa i vitlöken
Visste du att det var köttbullens dag idag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen