Sött å gott

Sött å gott

  • 44 Recept
Världens godaste Ananaspaj

Världens godaste Ananaspaj

Slå av lagen från den krossade ananasen. Servera med vaniljsås. 13 små burkar krossad ananas (á 140g avrunnen vikt). Slå fyllningen i pajen och grädda i 175°C i 40 minuter
Kladdkaka med extra allt

Kladdkaka med extra allt

Denna fantastiska tårta, bestående av kladdkaka, cheesecake, kolakräm och chokladtryffel, bakade jag för ett par veckor sedan till vår äldsta dotters födelsedag
Semle & Go - Inbakad semla

Semle & Go - Inbakad semla

Förra året provbakade jag idén och jag säger bara My God vad gott. För någotår sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul kom jag att tänka Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
Mozartrutor

Mozartrutor

Som förra helgen när jag skulle göra mandelmaränger och istället för att försiktigt röra i mandelmjölet slutet hällde jag ner det och vispade hög effekt med elvispen

Gorån gräddade i järn

Låt den vila övertäckt i kylskåpet ett par timmar eller till nästa dag. Inslagen i plast kan degen vänta utkavling upptill två veckor i kylskåp
Struvor till Jul

Struvor till Jul

Doppa järnet i smeten, smeten ska upp till kanten. Fritera struvorna tills de har fått fin färg och lossnar från järnet
Ris alá Malta

Ris alá Malta

Det är gott med ris ala Malta. men inte om den är gjord gröt, kan man lika gärna kasta den. Jag har aldrig tyckt att rigrynsgröt är speciellt gott
Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna

Ni som har bakat biskvier vet att de såklart är väl mödan värda. men det är ju en massa moment och ett visst mått av kladd innan de små ljuvliga kakorna är plats
Konserverade persikor i vaniljlag

Konserverade persikor i vaniljlag

Skär ett kryss i skalet persikorna. Ta upp med hålslev och spola dem i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna
Nutellabollar

Nutellabollar

Ta ut nutellan ur frysen och täck klickarna med smeten och rulla till bollar att nutellan täcks helt
Skumtomtefudge

Skumtomtefudge

Det går inte att bara ta en, jag äter tills påsen är tom. Egentligen är jag ju en chokladfantast, men skumtomtar är ett avsteg från det temat
Julgodis: Skumtomtefudge

Julgodis: Skumtomtefudge

Godiset är dock väldigt sött en bit räcker mer än väl. Ett uppskattat julgodis som får en vacker rosa färg av skumtomtarna
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Passa att ta till vara apelsinskalen som blir över nu i vintertid. De är perfekta att sylta och använda som dekoration till tårtor, cupcakes och andra bakverk
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Apelsinerna är fortfarande aktuella, ovanligt fina i år. Jag har när det varit möjligt köpt italienska blodapelsiner som de bilden
Syltade apelsinskal

Syltade apelsinskal

Lägg skalen i en skål och häll kallt vatten att det täcker. Byt vatten någragånger. Ta upp skalen och låt dem stelna bakplåtspapper
Citronkaka med maräng

Citronkaka med maräng

Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. raspet från 1 citron. Smörj en springform ca 23 cm noggrant men sparsamt. Förvärm ugnen till 175c och grädda i kakan långt ner i ugnen i ca 35-40 minuter till kakan har stannat och marängen fått färg. raspet från 1 citron 0,5 dl mjölk
Rockkockens lingonmuffins

Rockkockens lingonmuffins

Lägg lingon och socker i en rostfri skål. Vispa ägg och socker hårt. Vänd till sist ner de rårörda lingonen
Blåbärspajer och hallonpajer

Blåbärspajer och hallonpajer

Här kommer receptet blåbär och hallonpajerna som jag gjorde  i söndags. Aluminiumformarna är snäppet större än de små man kan köpa tex ica maxi
Blåbärspaj i långpanna

Blåbärspaj i långpanna

Det var ett tag sen jag bakade den här kakan, blev inte nöjd med fotot, men den är himla god att jag känner att jag måste lägga ut den
Bananpannkakor med färska jordgubbar och caramel syrup

Bananpannkakor med färska jordgubbar och caramel syrup

Köpte även en caramel syrup som inte innehållernågra kalorier eller fett, har även chocolate hemma men tycker att båda smakar extremt kemiskt och förtar hela känslan med att det är någotgott