Smöra en avlång bakform – och använd gärna kokosflingor istället för ströbröd. På jobbet hade vi åtta bananer liggandes som började bli bruna och som ingen annan ville ha
Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Blanda ner alla torra ingredienser i bananmoset, och häll smeten i en brödform
Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Det är få saker som är så gott som scones. Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Strö över mjöl och snitta brödet. 250°. Smula/häll jästen i en bunke. Värm mjölk och olja till ca 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Låt bröden kallna på galler utan bakduk. 6 st bröd25 g jäst5 dl vatten1 dl olivolja2 tsk saltca 1,2 liter vetemjöl8-10 st soltorkade tomaterSmula ner jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt 37 grader, rör ut jästen i lite av vattnet. Grädda bröden i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. 6 st bröd