bröd

bröd

  • 25 Recept
Bananbröd

Bananbröd

Smöra en avlång bakform – och använd gärna kokosflingor istället för ströbröd. På jobbet hade vi åtta bananer liggandes som började bli bruna och som ingen annan ville ha
Bananbröd

Bananbröd

Ett överflöd av bananer resulterade i ett alldeles härligt bananbröd. Bananbröd (Originalrecept här). Blanda ner alla torra ingredienser i bananmoset, och häll smeten i en brödform
Bra glutenfri pizzadeg

Bra glutenfri pizzadeg

För att laga Bra glutenfri pizzadeg1. Smula jästen och tillsätt vattnet och rör tills jästen löser sig
Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Baka bröd i stekpannan. Chapati.

Låt bröden svalna under duk. Det här behövs till 8 bröd. Chapati. 4 dl vetemjöl. 2 krm salt. ca 2 dl vatten, 37°
Scones med havre & kvarg

Scones med havre & kvarg

Forma sconesen till bröd och picka försiktigt ett kors i varje. Scones kan ju vara ett av de bästa sätten att lyxa till en dag på
Glutenfria Banan Scones

Glutenfria Banan Scones

Jag älskar doften av nybakat bröd. Scones är ju inte helt fel, enkelt gott och lättbakat bröd utan jäst
Knäckebröd på frön och havregryn!

Knäckebröd på frön och havregryn!

Knäckebröd med frön och havregryn. Om du är sugen på att göra eget knäckebröd, eller eget fröknäcke, så har jag ett superenkelt och smarrigt recept
Glutenfritt fröknäcke

Glutenfritt fröknäcke

Den här typen av knäckebröd träffade jag och förälskade mig i långt innan jag träffade och förälskade mig i en glutenallergiker
knäckebröd,  glutenfritt

knäckebröd, glutenfritt

häll ut på bakplåtspapper, tunna ut. 150 grader i minst en timme. 2 dl majsmjöl. 1 dl solrosfrön. 1 dl pumpafrön
Kvargbullar med chia-och solrosfrön

Kvargbullar med chia-och solrosfrön

Kvargbullar med chia-och solrosfrön. 3 dl kvarg. 2,5 dl havregryn. 3 msk solrosfrön. 1 tsk bakpulver. chiafrön och solrosfrön till garnering
Frukostbröd bakade på keso och havregryn

Frukostbröd bakade på keso och havregryn

Goda frukostbröd bakade utan mjöl som går lätt att röra till och baka ut kvällen före. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Pizzabullar

Pizzabullar

Pizzabullar är ett utmärkt alternativ till mellis, utflykt, buffébord eller som i detta fall till barnkalas
Scones

Scones

Det är få saker som är så gott som scones. Förra helgen snodde vi ihop scones på morgonen och det är något visst när de kommer ut, rykande heta, ur ugnen och när man sen bryter upp dem och den här fantastiska smördoften slår emot en
Snabbt bröd med oliver

Snabbt bröd med oliver

Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Grekiskt oliv och ägg bröd.

Grekiskt oliv och ägg bröd.

Ett nygräddat hembakat bröd är något av det bästa jag vet. Jag är uppvuxen med mycket brödbak. Det bakades ofta och gärna i flickhemmet
Bröd med basilika och oliver

Bröd med basilika och oliver

Strö över mjöl och snitta brödet. 250°. Smula/häll jästen i en bunke. Värm mjölk och olja till ca 37°. Lös upp jästen med lite av degspadet och tillsätt resten samt salt
Focciacia- Bröd

Focciacia- Bröd

Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept)
Naan - Indiskt bröd

Naan - Indiskt bröd

Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Ciabatta med soltorkadetomater

Ciabatta med soltorkadetomater

Låt bröden kallna på galler utan bakduk. 6 st bröd25 g jäst5 dl vatten1 dl olivolja2 tsk saltca 1,2 liter vetemjöl8-10 st soltorkade tomaterSmula ner jästen i en bunke, värm vattnet till fingervarmt 37 grader, rör ut jästen i lite av vattnet. Grädda bröden i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. 6 st bröd