Det fina vädret håller i sig och det känns så där att stå inne i köket och laga mat. Tänk när vi får uteköket klart, dock inget som kommer hända i år, och vi kan stå ute tillsammans med fläktande vind och skära, blanda och tillaga på antingen grill eller muurikka
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 250 g broccoli ca 500 g laxfilé 1 tsk olja 150 ml teriyakisås 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan
I kylen fanns öppnade burkar och byttor av olika slag. tacosås, crème fraiche, Philadephia-ost. Tillsammans med strimlad kycklingfilé, champinjoner och paprika blev det en väldigt god pastarätt
Här kommer min variant av moussaka som görs med potatis. Denna rätt kallas även ibland potatismoussaka eller svensk moussaka Den är verkligen jättegod och passar perfekt att göra om man har kokt potatis över
En thailändsk rätt med kyckling och stark hetta. Direkt från Thailand. För 1 portion. 1 liten kycklingfiléEn halv gul lök3 msk torra cashewnötter1 msk torkad chili (luktar sött)1 liten bit vårlökEn liten klyfta vitlök2-3 tsk palmolja1 tsk ostronsås½ tsk soyasås½ tsk fisksås½ tsk tomatsås½ tsk chilisås½ tsk socker½ tsk svart soya sås½ dl vattenGör så här
Har en liten app som heter vardagsmat, och jag tycker inte att där brukar vara så mycket att hänga i julgranen men den här gången fastnade jag för ett recept som lät gott
Skär korven i skivor och löken i tunna ringar. Lägg löken i botten på en form, lägg korven ovanpå. Blanda grädde, mjölk, chilisås, ketchup, aromat och peppar efter smak i en skål
Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. En riktig klassiker, så himla gott. Ca 4 port. 600 g skivat rimmat fläskHackad persilja till garneringLöksås