Ingredienser Portioner. 4 Kyckling 900 g fast potatis 2 röda paprikor 2 tomater 2 msk olivolja salt och peppar 1 kg kycklinglår 3 vitlöksklyftor Syrad lök 1 gul lök 1/2 citron Ärt- och basilikakräm 1 dl vispgrädde 250 g gröna ärter 1/2 kruka basilika Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Alltid lika spännande att se vad året för med sig. Tänkte inleda detta år med en god tacokyckling. Mycket gott med tortillabröd och/eller nachochips och goda tillbehör som guacemole och tacosås och grönsaker
Själv hade jag i ärlighetens namn också behövt göra ett besök hos farbror tandläkaren, men med min tandläkarskräck så är det inte så lätt att "bara" ringa och boka tid
Couscousmed kyckling och en sweet chilisås. Couscous1 kycklingfilé per personbroccoliKall sweet chilisås 4p. 200g gräddfil3 msk sweet chilisåsKoka couscousen enligt anvisningar på förpackningen
 Till couscousen valde jag att göra köttfärsbiffar smaksatta med kebabkrydda (finns att köpa hos Aromia ), rostade grönsaker och Sweet Red Pepper Sauce  och god grönsallad
Fluffa upp grynen med en gaffel. Toppa varje portion med räkor. 3 dl couscous. 11 kg räkor med skal. 1salt och svartpepparSkala räkorna men behåll stjärtskalet för att lättare kunna ta upp och äta dem med nyporna. 1Koka upp buljongen och lägg i couscousgrynen, koka upp på nytt. 1Torka ur pannan och hetta upp den på nytt med en vitlöksklyfta, peperoncino och olivolja. 1Använd samma panna och hetta upp den med olivolja och en vitlöksklyfta. 1Lägg upp couscousen på en tallrik
Till kycklingen gjorde jag en couscousmed grönsaker och en sallad. Jag har tidigare avskytt gul curry efter skolans skräckmaträtt Höns i Currysås med sånt där äckligt ris till
4 1 kruka persilja 65 g babyspenat 4 port couscous 250 g miniplommontomater salt och svartpeppar 1/2 citron Till servering yoghurt smaksatt med vitlök Lägg till i inköpslistan
I den undre tillagas grytan med grönsaker och kött/kyckling och i den övre tillagas couscousen. Det här är ett recept som jag länge velat dela med mig av men dragit mig för eftersom jag försöker att hålla mig till enkla recept som man inte behöver några "speciella" material för att göra men såå många har frågat mig om det så jag ger det ett försök
En marockan skulle kanske inte tycka att denna couscous är typiskt marockansk, men eftersom den är smaksatt med marockansk kryddblandning så får den heta marockansk couscous
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.