Kakor/tårtor

Kakor/tårtor

  • 12 Recept
Hemmagjorda delicatobollar

Hemmagjorda delicatobollar

Hemmagjorda delicatobollar. 100 g smör (rumsvarmt). 1½ dl florsocker. 2 msk starkt kaffe. 25 g ljus choklad, smält
Choklad biskvier

Choklad biskvier

Det här är så gott. Biskvier i all sin glans, det finns tusen olika varianter. Eftersom vi gjorde massor av sådana här på skolan så sitter det lixom i bakhuvudet hur man gör
Pinatatårta

Pinatatårta

Förberedelser. Ta fram smöret till frostingen och låt det bli rumsvarmt. Riv skalet från citronerna med hjälp av exempelvis ett zestjärn
Chokladbiskvier (hemmavariant)

Chokladbiskvier (hemmavariant)

1. Dela äggen och riv mandelmassan till bottnarna med ett rivjärn. Blanda mandelmassan och äggvitorna till en smidig smet
Underbar chokladmoussetårta

Underbar chokladmoussetårta

Riv mandelmassan i en skål och rör i äggen ett i taget. Sikta i kakaon och blanda till en smet. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant
Nutella Semifreddo

Nutella Semifreddo

ca 8-10 port. 2 marängbottnar. 4 ägg. 2 msk strösocker. 5 dl vispgrädde. 1 burk Nutella (ca 400 g). Separera gulor från vitor på äggen
Semifreddo med nutella och hallon

Semifreddo med nutella och hallon

Foto. Karin / bevemyrs blogg. Igår när vi kikade på Eurovision song kontest njöt vi av den här semifreddon med hallon och chokladfrosting
Tips på efterrrätter till nyårs

Tips på efterrrätter till nyårs

Och sist ut för nyårsinspo är då efterrätter. Chokladmousse med Baileys. 175 g mjölkchoklad. 3 msk florsocker
Kladdkaka med fudge

Kladdkaka med fudge

Här om dagen var jag så där jobbigt seg som man är efter en rejäl förkylning. Visste inte riktigt om jag skulle ligga på soffan och fortsätta vila mig i form eller om jag skulle sparka igång mig med en storstädning