1 liter tunt skivad gul lök25 g smör1 tsk salt1 tsk socker3 msk vetemjöl1 liter oxbuljong (stark)2 dl vitt vin1 msk konjak3 msk repade timjanblad4 dl riven gruyèreostlantbröd i skivorStek löken mjuk och blank i smöret på låg värme under lock i ca 15 minuter
Hej på er,. Förkylt och tråkigt är det här… Och jättetrött. Det blir många nya inlägg i veckan så tills dess får ni hålla till godo med denna goda soppa
Gott, värmande och mättande. Sydfransk gratäng med aubergine & squash är len och följsam i smaken. Ungefär som ett matminne från barndomen – du vet att det finns men du har ändå glömt bort det
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i slantar. Skär sellerin i bitar. Fräs lök, vitlök, morot och selleri i 2 msk olivolja, i en kastrull ett par minuter, utan att det tar färg