Efter Helenas och mitt julstök i bistron så har det varit dåligt med julgodistillverkningen där. Men nu när det vankades jullunch på jobbet tänkte jag att ändå fick bidra med lite julgotter
Börja med åt klippa tomtarna i bita. Och bryt chokladen i bitar. Smält smöret och sen i med alla ingredienser förutom den vita chokladen och låt tomtarna smälta och rör om då och då
Så här i juletider är det roligt att använda typiska julsmaker som jag har gjort i t. Jul,. Pepparkaksbiskvier, Biskvier med pepparkakssmak, Juliga biskvier, Julfika, Julkakor 20 D
Kakdeg200 g smör, rumstempererat 140 g strösocker [1,5] 10 g vaniljsocker [1 msk] 10 g citronsaft [0,5 citron] 300 g vetemjöl [5 dl] 5 g bikarbonat [0,5 tsk]
Häll av spadet på sillen och skär den i bitar (om det är hela filéer) samt låt den rinna av. Strimla purjon, hacka rödlöken samt skala och kärna ur äpplet och tärna det i småbitar
Sega havrerutor med tranbär. Skrivet i. I långpannan den. 05 Februari 2019, kl 07. 00 / Direktlänk. Det var ett tag sedan jag delgav något recept här på bloggen
Tänk, nu går det riktigt fort fram till jul alltså. Igår vad jag i Köpenhamn och på Tivolis julmarknaden, supermysigt och jag fick verkligen julfeeling
Så blev det julafton. Istället för att dra fram alla delar av julbordet till både lunch om middag hade Anders och jag klurat ut att vi enbart skulle servera sill- och laxbordet till lunch och alla julens läckerheter på kvällen
Ingredienser Portioner. 4 100 g finskuret bacon 1 förpackning 5-minuterssill 1 dl majonnäs 3 dl gräddfil 2 msk riven pepparrot på tub 1/2 tsk salt 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
På lördag ska vi hem till vänner & fira valborg, med andra ord, äta, dricka, hänga & skratta. Vi kommer stå för kvällens dessert som jag & Alfons redan började preppa för igår