Ja tillagningssättet alltså, inte köttbiten för den var (och är alltid) svensk. Köttet från Karslfält kan man bland annat köpa på GeMa-livs där herr M huserar bakom charkdisken, eller oftast i köket bakom kulisserna, så har ni vägarna förbi Köpingebro får ni gärna komma in och säga hej
Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i omgångar i en stekpanna med smör. Späd med vin, vatten, fond och tillsätt tomatpuré, enbär och soja, och småkoka under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme
400 g rökt sidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin ( bladen). 8 hela svartpepparkorn. 2 vitlöksklyftor. olja. Mortla rosmarin, svartpeppar och vitlök till en smet
Putsa köttet från ev hinnor och fett. Lägg köttet i en trång bunke och häll på den svala saltlagen. Lyft köttet ur lagen och rulla runt den i kryddblandningen, klappa in ordentligt
Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del