Kött

Kött

  • 14 Recept
Kalkonvingar med vitlök/örter/paprika

Kalkonvingar med vitlök/örter/paprika

Pilla loss allt kött som blir över efter middagen och gör min goda, snabba pulled turkey. Detta var en skräckblandad förtjusning helt klart
Dansk fläskstek

Dansk fläskstek

Ja tillagningssättet alltså, inte köttbiten för den var (och är alltid) svensk. Köttet från Karslfält kan man bland annat köpa på GeMa-livs där herr M huserar bakom charkdisken, eller oftast i köket bakom kulisserna, så har ni vägarna förbi Köpingebro får ni gärna komma in och säga hej

Viltgryta med smak av Kantarell

Bryn köttet i en stekgryta. Smaka på köttet så att det är mört. 1. 2. Tillsätt grönsakerna, kryddorna samt kantarellerna
Viltgryta med lingon

Viltgryta med lingon

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i omgångar i en stekpanna med smör. Späd med vin, vatten, fond och tillsätt tomatpuré, enbär och soja, och småkoka under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme
Rökt sidfläsk i ugn

Rökt sidfläsk i ugn

400 g rökt sidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin ( bladen). 8 hela svartpepparkorn. 2 vitlöksklyftor. olja. Mortla rosmarin, svartpeppar och vitlök till en smet
Bouef Bourguignon, 6 port

Bouef Bourguignon, 6 port

Tärna köttet, strimla baconet och skär lök och morötter i ganska små bitar. Bryn köttet i olja på hög värme i omgångar så det blir ordentligt brynt
Bouef Bourguignon

Bouef Bourguignon

Är du sugen på något annat än julmat så är det aldrig fel med en köttgryta. Bryn köttet ordentligt i smör/olja, krydda
Viltgryta med rökt sidfläsk

Viltgryta med rökt sidfläsk

Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar. Smaka av om köttet är mört, annars får grytan puttra vidare ett tag till
Fransyska à-la Ra

Fransyska à-la Ra

Putsa köttet från ev hinnor och fett. Lägg köttet i en trång bunke och häll på den svala saltlagen. Lyft köttet ur lagen och rulla runt den i kryddblandningen, klappa in ordentligt
Långsambakad fransyska med tomater

Långsambakad fransyska med tomater

Bryn köttet runtom i smör-&rapsolja. Salta och peppra runtom köttet och krydda med färsk timjan. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
Ungsbakade fläsklägg med surkål

Ungsbakade fläsklägg med surkål

Kör i ugn på 125-150 grader ett par timmar tills köttet lossnar lätt från benet. Ordineras vid kalla vinterdagar