Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Kyckling och ris i alla dess former är barnens favorit alla dagar i veckan. Kan man dessutom toppa anrättningen med rostad lök och soja är lyckan gjord för lillasyster som kom till vår familj som 2-åring från Taiwan
Måndag och ännu en strålande vacker dag ute. Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Denna svängde jag nämligen ihop av sådant jag hade hemma i kylen, lite rester av en tidigare pastamiddag
Frukt och bär i stora lass, ja det kan man väl minst sagt säga att denna hösten bjudit på. Plommon och explosionen de träden bjöd på avhandlade vi när vi lagade till en smarrig plommonmarmelad, och idag är turen kommen till en annan rund frukt - nämligen äpplen
Proteingröt i degen för ännu hälsosammare hälsobröd. Nu var det länge sedan jag bakade bröd. I förra veckan bakade jag visserligen ett riktigt gott fröbröd med mix från Risenta
Äntligen söndag, med lite mindre bra väder, vad passar bättre då än lite go’fika. Den här cheescaken kom i augusti månads bakbox som jag hämtade ut i fredags
Detta recept ger de i mitt tycke allra godaste och saftigaste vaniljbullarna. Tricket är att använda rikligt med fyllning, alltid använda äkta smör, bearbeta degen ordentligt och inte använda för mycket mjöl – degen ska fortfarande vara något kladdig innan jäsning
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Så här gör du. Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem