Whiskey o pepparsås
sara-141
sara-141

Whiskey o pepparsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g Schalottenlök
  • 2 krm Vitpeppar (malen)
  • 3 tsk Svartpeppar (Grovmalen)
  • 4 dl Grädde 40%
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 1/2 dl Vatten
  • 2 msk Tamarisoja
  • 20 g Smör
  • 3 msk Whisky
  • 2 msk Kalvfond (koncentrerad)

Beskrivning

    Hacka löken fint. Fräs den i smöret utan att den får färg.

    Tillsätt pepparn och låt den fräsa med några minuter.

    Tillsätt de övriga ingredienserna utom whiskyn och låt nu såsen koka upp.

    Låt såsen stå och sjuda på medelvärme och rör om den då och då tills det att du har en sås med en simmig konsistens. Om du doppar en sked i såsen, så ska det fastna sås på skeden och det ska vara trögflytande.

    Tillsätt slutligen whiskyn och rör om. låt den puttra ett par minuter.

    Smaka av såsen och se om den behöver mer salt, peppar eller whisky.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.