Hacka löken fint. Fräs den i smöret utan att den får färg.
Tillsätt pepparn och låt den fräsa med några minuter.
Tillsätt de övriga ingredienserna utom whiskyn och låt nu såsen koka upp.
Låt såsen stå och sjuda på medelvärme och rör om den då och då tills det att du har en sås med en simmig konsistens. Om du doppar en sked i såsen, så ska det fastna sås på skeden och det ska vara trögflytande.
Tillsätt slutligen whiskyn och rör om. låt den puttra ett par minuter.
Smaka av såsen och se om den behöver mer salt, peppar eller whisky.
Hacka löken och bryn. Tillsätt cantadou, crème fraiche och grädde. Kokaihopoch smaka av med peppar. Till detta serverades fläskfile, sallad ochpotatisklyftor
På kvällens grillfest hos grannarna blir vi kanske bjudna på deras godapepparsåssom jag smakade för första gången för någon vecka sedan och sedan dess har jag även hunnit göra den själv en gång också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.