Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Grilla auberginerna och paprika i ung tills de blir mjuka . Ta bort skalet från auberginerna och blanda de med mjuka paprika i matblandare som smet.
Fräs hackad lök och riven vitlök i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare lite. Häll i tomater, röda linser och vatten samt de torkade kryddorna. Koka samman i 10 minuter och tillsätt repade blad av oregano och timjan. Smaka av med salt och peppar.
Smält smör till béchamelsåsen och vispa ner mjölet. Späd med mjölk lite i taget. Vispa ordentligt i botten så att såsen inte bränner. Tillsätt riven fetaost och smaka av med salt, peppar och muskot.
Skiva potatisen tunt på mandolin. Varva aubergine smet tomatsås, béchamelsås och potatis i en ugnsform.
Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
Servera med en blandad sallad.
Den här vegetariskamoussakan med röda linser istället för köttfärs är helt otroligt god. Denna gång i form av en av mina favoriträtter från det grekiska köket, nämligen moussaka
VEGETARISKMOUSSAKA. Moussaka är en grekisk rätt som innehåller hackat kött och flera sorters grönsaker, som varvas i en eldfast form och täcks med ostsås
Trots att originalet innehåller kött finns det passar rätten alldeles utmärkt att laga vegetarisk, och det finns flera recept på olika sorters vegetariskmoussaka, med allt från kikärtor till potatis till sojafärs
Denna moussaka skiljer sig från en klassisk vegetarisk variant och innehåller vitkål, som ni ser. Jag gjorde här om dagen lite spontant en egen vegetarisk variant, med smakrik tomat- och lins-sås
Här har vi ett perfekt exempel på varför jag är en receptslav. Någon har faktiskt kommit på ett bra recept och då tycker jag inte man ska börja krångla med det
Det här receptet är taget ur "Vegetarian the best ever recipe collection". Receptet hade jag provat förut och skrivit i marginalen att det var gott men rätt så mycket besvär och inte riktigt värt det
Jag gillar moussaka men inte att tillaga den eftersom all matlagning som ta mer tid än dryga halvtimmen (exklusive tiden i ugnen) är slöseri med tid enligt min mening
Meat-free Monday igen och vegetariskt blir ju mer och mer populärt överallt. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.