Vegetarisk moussaka
sanazh
sanazh

Vegetarisk moussaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 stor aubergine
  • 1 stor röd paprika
  • olivolja
  • salt
  • 1 bakpotatis
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 brk krossade tomater
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl röda linser
  • några kvistar färsk oregano
  • några kvistar timjan
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl standardmjölk
  • 150 g fetaost
  • lite finriven muskotnöt
  • salt och nymalen vitpeppar

Beskrivning

    Gör så här
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Grilla auberginerna och paprika i ung tills de blir mjuka . Ta bort skalet från auberginerna och blanda de med mjuka paprika i matblandare som smet.
    Fräs hackad lök och riven vitlök i lite olivolja utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare lite. Häll i tomater, röda linser och vatten samt de torkade kryddorna. Koka samman i 10 minuter och tillsätt repade blad av oregano och timjan. Smaka av med salt och peppar.
    Smält smör till béchamelsåsen och vispa ner mjölet. Späd med mjölk lite i taget. Vispa ordentligt i botten så att såsen inte bränner. Tillsätt riven fetaost och smaka av med salt, peppar och muskot.
    Skiva potatisen tunt på mandolin. Varva aubergine smet tomatsås, béchamelsås och potatis i en ugnsform.
    Grädda i ugnen cirka 40 minuter.
    Servera med en blandad sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.