1. Skär bacon fint. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
2. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
3. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning.
4. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock.
5. Skiva tomaterna och lägg på locket.
6. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Varmrätt. smörgåstårta,. Varmsmörgåstårta. Här kommer ett superrecept som har allt. lätt att tillaga, går att variera i oändlighet och smakar fantastiskt
Lägg ½ hönökaka som botten. Stek bacon, skivade champinjoner och strimlad purjolök i en stekpanna. Häll över creme fraiche och låt puttra en stund, smaka av med salt, peppar och en liten skvätt soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.