Varm smörgåstårta
eloffsson
eloffsson

Varm smörgåstårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 paket hönökaka(or), 4 halvmånar
  • 150 gram champinjoner
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl ost, riven
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g vanligen
  • 2 paket bacon
  • 1 st purjolök(ar), strimlad
  • 1 burk(ar) crème fraiche, paprika/chili
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) peppar

Beskrivning

    Tillagning

    1. Skär bacon fint. Strimla purjolöken och skiva champinjonerna.
    2. Fräs allt i stekpanna. Tillsätt creme fraiche och grädde och låt koka tills röran tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
    3. Gör ordning en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut en hönökaka, bred på 1/3 av fyllningen, lägg på ytterligare en hönökaka samt fyllning, sen ytterligare en hönökaka och fyllning.
    4. Avsluta med fjärde och sista hönökakan som lock.
    5. Skiva tomaterna och lägg på locket.
    6. Toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.